יום הפסטה הבינלאומי: ריגטוני סלק עם גבינת עיזים ופיסטוק

פסטה צבעונית ושוברת שגרה בטעמים ים תיכוניים וצבעים לא שגרתיים שמתחילים לאכול כבר עם העיניים, ממתכון של השף ירון שנבל ממסעדת קופינאס

ירון שנבל, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ריגטוני סלק עם גבינת עזים ופיסטוק
פסטה צבעונית ומשמחת, ריגטוני סלק עם גבינת עזים ופיסטוק צילום: מירב ואס דיאס
ירון שנבל, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

פסטה כריגטוני או פפרדלה סופגת בצורה מפליאה את הטעמים העמוקים של ירקות שורש כמו הסלק, שאף מחמיאים למנה עוד יותר עם צלייתו ולא בבישולו. גם צבעיו העזים של הירק והשילוב עם גבינת העזים הופכים את המנה לכזו שהיא בעת ובעונה אחת תאווה לחך ותאווה לעיניים. 

רכיבים

  • חצי קילו פסטה יבשה מסוג ריגטוני או פנה (מומלץ לבחור בפסטה עגולה וחלולה)
  • 3 סלקים בינוניים
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט סוכר לזרייה (לא חייבים)
  • גליל גבינת עיזים פרומעז חתוך לטבעות בעובי 1 ס"מ

לקישוט:

  • עלי מיקרו אפונה או פטרוזיליה
  • גבינת פרמזן מגוררת
  • 100 גרם פיסטוק קלוף, קלוי וטחון במעבד מזון (אפשר גם לקנות טחון מראש)

הוראות הכנה

מנקים את הסלקים, מפזרים מעליהם מלח, פלפל ושמן זית ועוטפים כל אחד מהם בנייר כסף

צולים את הסלקים בחום של 220 מעלות למשך 50-60 דקות. נועצים קיסם ומוודאים שהתרככו.

מוציאים את הסלקים האפויים, מקלפים חותכים את הקצוות וטוחנים עד לקבלת קרם חלק. במידה והקרם סמיך מדי מוסיפים מעט מים.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסיר נפרד ובו מים רתוחים ומומלחים.

במחבת כבדה מטגנים את הבצל בשמן זית למשך 10 דקות עד לריכוך והזהבה.

מוסיפים את השום הכתוש, קרם הסלק והשמנת, ומערבבים קלות.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. במידה והרוטב עדיין סמיך מוסיפים מים.

מסננים את הפסטה ומעבירים אותה ישירות לתוך הרוטב תוך ערבוב עדין.

מגישים את הפסטה לארבע צלחות הגשה ומפזרים מעל כל מנה שלוש טבעות גבינת עזים.

המלצה לשדרוג: מסדרים את טבעות הגבינה על נייר כסף, זורים מעל כל אחת מהן מעט סוכר ומקרמלים באמצעות ברנר.

מקשטים בפיסטוק קלוי, עלי מיקרו אפונה או פטרוזיליה קצוצה ופרמזן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ