פסטה עם שקדי עגל ואספרגוס

מנה שמתבססת על השילוב בין שקדי עגל לירקות ירוקים. הרעננות של הירק שוברת את השומניות של השקדים ויוצרת איזון נהדר

איתי הרגיל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איתי הרגיל, שף אורח
פסטה שקדי עגל ואספרגוס של שף איתי הרגיל.צילום: דניאל לילה

רכיבים

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה יבשה רחבה (טליאטלה או פפרדלה)

  • צרור אספרגוס

  • 1/2 קילו שקדי עגל נקיים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ביס

  • 70 גרם חמאה

  • 1 גבעול כרישה גדול (החלק הלבן) קצוץ

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 1 כף עלי תימין טריים

  • 1/2 כוס יין לבן יבש

  • 1 כוס ציר עוף או ציר בקר

  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

חולטים אספרגוס כמה דקות במי מלח רותחים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומייבשים על מגבת. חותכים גס.

צורבים שקדי עגל במחבת רחבה עם 50 גרם חמאה על להבה גבוהה במשך כחמש דקות עד לקבלת צבע חום יפה. מוסיפים כרישה, שום ותימין ומערבבים קלות.

יוצקים יין וציר ומצמצמים כחמש דקות עד להסמכה. מוסיפים את האספרגוס ופטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל.

בינתיים מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.

מוסיפים את הפסטה המסוננת למחבת יחד עם יתרת החמאה ומערבבים עוד דקה-שתיים. מגישים חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ