פיצה עם פטריות, אספרגוס ובצלצלים

צנצנת קטנה ותמימה של בצל צלוי כבוש תפתיע גם אתכם – הבצלים ישתלבו בצורה מופלאה עם הפטריות, האספרגוס והגבינות, ויוסיפו חמצמצות נעימה לפיצה

אורלי פלאי-ברונשטיין ואוריה גבע
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פיצה עם פטריות, אספרגוס ובצלצלים.
אורלי פלאי-ברונשטיין ואוריה גבע
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1.30 שעות

מומלץ לאפות את הפיצה על אבן שמוט (מחממים בתנור כשעה לפני שמוסיפים את הפיצה).

רכיבים

  • ½2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים

  • ½1 כוסות (360 מ"ל) מים חמימים (45 מעלות)

  • ½1 כפיות סוכר

  • 4 כוסות (560 גרם) קמח

  • 3 כפיות מלח

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

לרידוד וקימוח המשטח:

  • 1 כוס קמח

לרוטב עגבניות:

  • 1 כף שמן זית

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 1 בקבוק (680 מ"ל) רוטב עגבניות Passata

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • עלי בזיליקום קצוצים דק

תוספות לבחירה:

  • 600 גרם גבינת מוצרלה חצי קשה מגוררת

  • 1 צנצנת בצלצלים צלויים

  • 4-5 פטריות פורטובלו גדולות פרוסות דק

  • 1 סלסילה פטריות שימג'י ללא החלק התחתון

  • 1 צרור אספרגוס דק ללא השליש התחתון חתוך לחצאים לאורך

  • 200 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

  • 10 תימין מופרדים לעלים

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מערבבים שמרים, מים וסוכר בקערה קטנה ומשהים במקום חמים 10 דקות.

שמים קמח ומלח במיקסר עם וו לישה ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים, מערבלים עוד דקה, מגבירים למהירות בינונית ולשים כשלוש דקות לכדי בצק.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים כדור ומניחים בקערה משומנת. מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

יוצרים כדורים ומתפיחים שוב: מעבירים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים שישה כדורים שווים בגודלם. מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות.

הכנת הרוטב:

מחממים סיר קטן על להבה גבוהה, מוסיפים שמן זית ושום ומערבבים חמש שניות. מוסיפים פסאטה ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהכיריים, מוסיפים בזיליקום ומערבבים.

הכנה והרכבת הפיצה:

מחממים תנור ל-220 מעלות. רצוי להניח בתחתית התנור לבנת שמוט ולחמם יחד.

מורחים 4-5 כפות רוטב עגבניות על גבי הבצק ומשאירים את השוליים נקיים.

מפזרים על הרוטב מוצרלה מגוררת ומסדרים עליה בצלצלים, פטריות ואספרגוס. מפזרים מעט גבינת פרמזן ועלי תימין ומתבלים במלח ופלפל.

אופים כ-12 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים והגבינה מבעבעת, מוציאים מהתנור ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ