רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רות אוליבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה ו-45 דקות
לזניה ירקות קלויים ואנשובי.צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף  

רכיבים

  • 1 חבילה (500 גרם) דפי לזניה

  • 1 קופסה אנשובי

  • 2 פלפלים קלויים וקלופים

  • 150  גרם גבינת פטה מפוררת

  • 300  גרם גבינת קשקבל מגוררת

  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

לירקות הקלויים:

  • 1 קישוא פרוס בעובי 1-1/2 ס"מ

  • 1 חציל קטן פרוס בעובי 1-1/2 ס"מ

  • 3 כפות שמן זית

  • 2 שיני שום קצוצות

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

1

  • 4 גביעי קוטג'

  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

  • 4 ביצים

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

לרוטב הלבן:

  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

  • 4 שיני שום

  • 1/3 כוס שמן זית

  • 1 כוס מים

  • 10 גבעולי בזיליקום טריים קצוצים

  • 2 כפות סוכר

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

לרוטב העגבניות:

  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 4 שיני שום
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כוס מים
  • 10 גבעולי בזיליקום טריים קצוצים
  • 2 כפות סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2 מכינים את הירקות: מערבבים פרוסות של בטטה, קישוא וחציל עם שמן זית, שום, מלח ופלפל. מסדרים בתבנית בשכבה אחת.

3. אופים כ-20 דקות לריכוך. מצננים מעט.

4. מכינים רוטב לבן: מערבבים קוטג' עם שמנת, ביצים, מלח ופלפל לתערובת אחידה.

5. מכינים רוטב עגבניות: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מצננים.

6. מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים מצקת רוטב עגבניות לתבנית ומסדרים מעל שכבה של עלי לזניה. יוצקים עוד רוטב עגבניות ומעליו רוטב לבן. מפזרים חציל, בטטה, פלפל וקישוא קלויים, אנשובי, גבינת פטה, קשקבל ופרמזן. מסדרים עוד שתי שכבות ומסיימים ברוטב לבן וגבינות.

7. אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ