פיצה עם אגס וגורגונזולה

פיצה ביאנקה, ללא רוטב עגבניות, שקסמה הוא בשילוב בין גבינה כחולה עזת טעם לפרי המתוק

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פיצה אגס וגורגונזולה של עמית פרבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
3 שעות

זה מתחיל מבצק טוב שמכינים עם קמח ייעודי, ממשיך (לרוב) עם רוטב עגבניות פשוט ומדויק ומכאן השמיים הם הגבול: גבינות טעימות משלל סוגים, נקניקים, פירות ים, ירקות — כבושים, צלויים או טריים — ועשבי תיבול. כל כך קל להכין פיצה מרגשת בבית אם עומדים לרשותכם העזרים המתאימים.

רכיבים

לבצק:

  • 600 גרם (4 כוסות ושליש) קמח פיצה

  • 320 מ"ל (כוס ושליש) מים מינרליים

  • 30 גרם שמרים טריים

  • 20 גרם (2 כפות שטוחות) סוכר

  • 35 מ"ל (שליש כוס) שמן זית

  • 25 גרם מלח

  • 1 כוס קמח תירס דק לפתיחת הבצק

לתוספות:

  • 1 צנצנת בצל שאלוט צלוי

  • 1 אגס פרוס דק

  • 100 גרם גבינת גורגונזולה מפוררת גס

  • 1 כדור גבינת מוצרלה קרוע ביד

  • מלח ופלפל שחור

להגשה:

  • חופן עלי רוקט

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: מערבלים שמרים ומים בקערת מיקסר עם וו לישה להמסה מלאה. מוסיפים את שאר החומרים למעט מלח וקמח תירס ולשים דקה במהירות איטית. מוסיפים מלח ולשים עוד שלוש דקות במהירות איטית. מגבירים את המהירות וממשיכים ללוש שש דקות עד שמתקבל בצק מאוד אלסטי ונעים למגע.

2. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו (כ-40 דקות).

3. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים ומסדרים על משטח עבודה. מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות עד שהוא תופח פי אחד וחצי מנפחו המקורי.

4. טובלים את הכדורים בקמח תירס ופותחים (בידיים או בעזרת מערוך) לקוטר הרצוי.

5. הכנת התוספות: מחממים תנור עם אבן אפייה ל-200 מעלות במשך 30 דקות. אם אין אבן, מלהיטים תבנית אפייה הפוכה.

6. טוחנים חצי מתכולת צנצנת הבצלים (יחד עם השמן) בעזרת מוט ריסוק ידני למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.

7. פותחים את הבצק לעיגולים בקוטר 24 ס”מ ומורחים את המחית. משאירים שוליים דקים ללא המחית. מפזרים פרוסות אגס, גורגונזולה ומוצרלה. מתבלים.

8. מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ל-180 מעלות ואופים 10-15 דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה מבעבעת.

9. מפזרים רוקט טרי מעל ומגישים מיד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ