קרעי פסטה חלמונים ביין פורט עם סינטה וירקות

מנה איטלקית עשירה של פסטה עם בשר וירקות. השקיעו בנתח סינטה איכותי, זה חשוב להצלחת המנה

אילן חפץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אילן חפץ, שף אורח
קרעי פסטה חלמונים ביין פורט עם סינטה וירקות של שף אילן חפץ.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק

רכיבים

  • 300 גרם נתח סינטה, חתוך לפרוסות דקות

  • 1/4 כוס חומץ בלסמי

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 כוס שעועית ירוקה עדינה חלוטה

  • 10 עגבניות שרי

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

לבצק הפסטה:

  • 500 גרם (3.5 כוסות + כף) קמח פסטה

  • 15 חלמונים

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 כפית מלח

  • כוס מים

לרוטב יין פורט:

  • 3 בצלי שאלוט קצוצים דק (או 1 בצל סגול בינוני)

  • 3 כפות שמן זית

  • 2 שיני שום

  • ענף רוזמרין

  • 3 כוסות יין פורט

  • 1 כוס ציר בקר

הוראות הכנה

הכנת בצק הפסטה:

מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר כשעה. מרדדים את הבצק במכונת פסטה מכוילת על מס’ 7.

הכנת רוטב היין:

בסיר בינוני, מחממים שמן זית ומאדים את הבצל מספר דקות. מוסיפים את השום ומאדים עוד כדקה. מוסיפים את היין, ציר הבקר והרוזמרין, וממשיכים לבשל עד לצמצום הנוזלים לכדי שליש. מניחים בצד.

הרכבת המנה:

מזליפים מעט שמן זית במחבת כבדה וחמה, ומוסיפים את נתחי הסינטה. במקביל מבשלים את הפסטה במים עם מעט מלח כשתי דקות.

מוסיפים למחבת את רוטב היין, השעועית הירוקה, עגבניות השרי ושמן הזית, ומצמצמים על להבה גבוהה כשתי דקות. מוסיפים פסטה ומערבבים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ