לינגוויני שומר, תירס וגבינת ריקוטה

גם מי שלא מנוסה במיוחד בתורת המטבח, יצליח להרים פה מנה טעימה צ'יק צ'אק

ארי ירזין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
לינגוויני שומר, תירס 
וגבינת ריקוטה.
ארי ירזין
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
10 דקות

חוכמת מטבח:

אמנות אחזקת הגבינה - גבינת פרמזן

משקיעים בדבר האמיתי — פרמג'אנו רג'יאנו או גראנה פדאנו. לא קונים גבינה מגוררת! מגררים לפי הצורך מנתח שלם. הגבינה נוטה להתייבש במהירות, ולכן לא קונים נתחים גדולים אלא בינוניים. מותר גם להקפיא — הגבינה מפשירה בתוך שניות. מוצרלה הטרייה נמכרת במים והיא עדינת טעם ובעלת מרקם צמיגי. היא משתלבת בעיקר במנות קרות כמו סלטי פסטה. הטובה ביותר עשויה מחלב בופאלו. המוצרלה הקשה נועדה בעיקר להתכה. ריקוטה גבינה עדינה בעלת טעם ניטרלי ואחוזי שומן נמוכים. שימושית בעיקר במלית לרביולי ומשתלבת במאפי פסטה. תמיד נחמד להוסיף כף גדושה ממנה על מנת פסטה מוכנה. אפשר להשתמש בה גם לרטבים חמים במקום שמנת. גורגונזולה ובכלל כל הגבינות בעלות העורקים הכחולים והטעמים הדומיננטיים מעולות לפסטה, רק חשוב לבשל על להבה נמוכה ככל האפשר ולהקפיד על ערבוב במהלך הכנת הרוטב, כדי שהגבינות לא יתפרקו ויהפכו לשמן.

רכיבים

  • 1 חבילה (500 גרם) לינגוויני מבושלים

  • 1/2 כוס שמן זית

  • 1 שן שום קצוצה

  • 1/4 כפית צ’ילי יבש

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

  • 2 ראשי שומר חתוכים לרצועות דקות

  • 3 קלחי תירס מבושלים כ-15 דקות במים מומלחים מופרדים לגרגרים

  • 2 כפות פירורי לחם מקמח מלא (רצוי מתובלים)

  • 100 גרם גבינת ריקוטה

  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה

מטגנים שום, צ’ילי, מלח ופלפל במחבת עם שמן זית דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים שומר ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים גרגרי תירס ומטגנים דקה.

מוסיפים את הלינגוויני ומבשלים 2 דקות. מוסיפים פירורי לחם וגבינת ריקוטה ומערבבים.

מפזרים גבינת פרמזן ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ