פיצה ים-יבשה

מתכון איטלקי להכנת פיצה ביתית עם סרדינים וגבינת פטה

שמוליק בן חמו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שמוליק בן חמו
פיצה ים- יבשה של שף שמוליק בן חמו.צילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

ל-2 תבניות פיצה ביתיות:

  • 4 כדורי מוצרלה

  • סרדינים כבוש

  • גבינת פטה מפוררת

  • זיתי קלמטה פרוסים

לבצק הפיצה:

  • 1/2 קילו (3.5 כוסות) קמח

  • 1/2 כפית מלח

  • 1 כפית סוכר

  • 300 מ"ל (כוס + 4 כפות) מים פושרים

  • 5 כפות שמן זית

  • 15 גרם שמרים טריים או יבשים

לרוטב העגבניות:

  • 6 עגבניות מרוסקות

  • 2-3 שיני שום קצוצות

  • 3 כפות שמן זית

  • 10-15 עלי אורגנו טריים

  • צרור בזיליקום מופרד

  • מלח

  • פלפל

  • עלי ארוגולה טריים להגשה (לא חובה)

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

באופן ידני: מנפים את כל החומרים היבשים בקערה או על גבי משטח עבודה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הנוזלים והשמרים. מעבדים את התערובת וממשיכים ללוש כ-10 דקות, עד קבלת בצק חלק וגמיש.

אפשרות נוספת להכנת הבצק היא במיקסר עם וו לישה: מאחדים את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים מים בהדרגה עד קבלת בצק. מוסיפים שמן ומערבבים במיקסר כ-10 דקות במהירות נמוכה.

מניחים את הבצק בקערה בטמפרטורת החדר. עוטפים את הקערה בניילון נצמד עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת רוטב העגבניות:

מאדים את השום עם שמן הזית בסיר רחב, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים חצי שעה עד ריכוך מלא. מוסיפים את עלי האורגנו הטריים ואת עלי הבזיליקום. מבשלים עוד 10 דקות וטוחנים למחית לא מאוד חלקה בעזרת בלנדר מוט. מקררים.

הרכבת המנה:

מרדדים בעדינות בעזרת כריות האצבעות את בצק הפיצה התפוח לצורת התבנית ומורחים עליו מעט רוטב. "קורעים" 2 כדורי מוצרלה על כל תבנית לקרעים בגודל כדור פינג פונג ומעליהם מסדרים את הסרדינים, גבינת הפטה המפוררת וזיתי הקלמטה (לא יותר מדי).

מחממים תנור לחום גבוה של 220-240 מעלות. מניחים את התבנית על החלק התחתון של התנור למשך שבע דקות לקבלת בצק קראסט.

מעלים את התבנית למרכז התנור להמשך אפייה ל-10-12 דקות. מומלץ לפזר עלי ארוגולה רעננים להגשת הפיצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ