ניוקי לחם, מח עצם וארטישוק

ההשראה למתכון היא מספרו של אלי לנדאו ז"ל. שם התפרסם מתכון לניוקי איטלקי־יהודי המבוסס על מח עצם, בצל מטוגן ולחם

שולי וימר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ניוקי לחם, מח עצם וארטישוק של שפית שולי וימר.
שולי וימר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה

המנה הזאת מסמלת את היציאה שלי לעצמאות קולינרית. הכנתי אותה בפעם הראשונה בפופ אפ הראשון שעשיתי בלונדון. ההשראה למתכון היא מספרו של אלי לנדאו ז"ל. שם התפרסם מתכון לניוקי איטלקי־יהודי המבוסס על מח עצם, בצל מטוגן ולחם (מה שנותן את הטעם "היהודי" האופייני). השתמשתי בתיאור כבסיס למתכון, הוספתי את הארטישוקים וקראתי למנה "ניוקי יהודי".

רכיבים

  • 6 ארטישוקים

  • 1 עצמות רגל בקר חצויה לאורך

  • 1 בצל קצוץ דק

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1 ביצה

  • 100 גרם פירורי לחם

  • 4-6 כפות גדושות קמח

  • 1 כף שמן זית

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

  • 1 כף מיץ לימון

הוראות הכנה

מבשלים את הארטישוקים בשלמותם במים מומלחים 30־40 דקות עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים. לוקחים ארבעה ארטישוקים מתוך השש, מפרידים את העלים ומנקים את הליבה מהשערות. שומרים בצד את העלים הפנימיים האכילים. בשני הארטישוקים הנותרים – מפרידים את העלים אך משאירים את העלים הפנימיים האכילים מחוברים לליבה. פורסים את הארטישוקים לרבעים לאורכם ומנקים את השערות הפנימיות.

מחממים תנור ל־100 מעלות ומכניסים את העצם החצויה ל־5-10 דקות עד שמח העצם מתרכך. מוציאים מהתנור ומרוקנים את מח העצם לתוך מחבת.

מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד שהבצל מתרכך ומזהיב. מרוקנים את תוכן המחבת למעבד מזון עם 4 לבבות הארטישוקים, מלח ופלפל, ביצה ופירורי לחם וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מוציאים את התערובת לקערת ערבוב ומקפלים פנימה קמח בהדרגה (לא בטוח שצריך את כל הכמות) עד שנוצר בצק נוח לעבודה – רך ולא דביק מדי.

מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לכדורים. מגלגלים כל כדור בצק ל"נחש" בעובי כ־½1 ס"מ. חותכים את הנחשים למקטעים באורך כ־2 ס"מ. בשלב זה מומלץ לעשות טסט - להכניס ניוקי אחד לסיר עם מים רותחים ולוודא שאינו מתפרק. אם הוא מתפרק, יש להוסיף מעט קמח לתערובת וללוש קלות שוב.

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את פלחי הארטישוק ואת העלים הפנימיים האכילים ששמרנו בצד עד להזהבה.

מבשלים את הניוקי במים רותחים מומלחים עד שהם צפים. מוציאים עם כף מחוררת ישירות למחבת. מוסיפים מעט ממי הבישול של הניוקי, פטרוזיליה ומיץ לימון, מערבבים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ