פסטה אפויה במילוי דלעת וריקוטה

כל צורה של פסטה מתאימה למתכון זה, אז לא נורא אם לא מצאתם פסטה זוהה בדיוק לזו שבתמונה

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאולין שובל
פסטה אפויה במילוי דלעת וריקוטה של פאולין שובל.צילום: איל גרניט

רכיבים

  • 1 חבילת פסטה (קונכיות, ריגטוני או סוג אחר)

  • 1 פחית רוטב עגבניות

  • 2 כפות שמן זית

  • 250 גרם גבינת ריקוטה

  • 1 כוס מחית דלעת

  • 80 גרם גבינת פקורינו

  • 1 חלבון ביצה

  • 2 שיני שום כתושות

  • חופן בזיליקום קצוץ דק

  • 1 כף עלי מרווה קצוצים דק

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן עד למצב של אל-דנטה, מסננים ומעבירים לתבנית. מזלפים מעל מעט שמן על מנת למנוע הידבקות. מערבבים ושמים בצד לצינון.

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

הכנת המלית:

מערבבים בקערה את הריקוטה עם מחית הדלעת, ¾ מהפקורינו, החלבון, עשבי התיבול והתבלינים.

מזלפים מעט שמן זית לתבנית חדשה ויוצקים את רוטב העגבניות.

ממלאים את הפסטה במלית הריקוטה והדלעת (אם לא ניתן למלא בגלל צורת הפסטה – פשוט מערבבים את המלית עם הפסטה). מניחים את הפסטה מעל רוטב העגבניות ואופים בתנור במשך כ-20 דקות או עד לקבלת קרום זהוב יפה מעל.

מפזרים את הגבינה הנותרת מעל, ומגישים חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ