פסטה ים תיכונית

פסטה מפתיעה שהיא למעשה המצאה ישראלית: יש בה חומרי גלם שלא תמצאו בפסטות איטלקיות אמיתיות, כמו גבינה בולגרית וזיתי קלמטה

ארי ירזין
פסטה ים תיכונית.
ארי ירזין
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות

גיוון: במקום עלי רוקט אפשר להשתמש בפטרוזיליה.

רכיבים

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה פנה מבושלת לפי הוראות היצרן

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 2 בצלים סגולים בינוניים חתוכים לטבעות

  • מלח

  • פלפל שחור טחון

  • 1 גבעול רוזמרין שלם

  • 20 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים

  • קליפה מגוררת מלימון ירוק אחד

  • 150-200 גרם גבינה בולגרית

  • 6 כפות עלי רוקט חתוכים גס

הוראות הכנה

מטגנים בצל כשלוש דקות במחבת עם שמן זית עד לריכוך. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים גבעול רוזמרין שלם, זיתים וקליפת לימון ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הפנה ומטגנים שתי דקות.

מוסיפים כ-2/3 מהגבינה ורוקט ומערבבים. מפזרים את יתרת הגבינה על הפנה ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ