פיצה מטוגנת

בצק הפיצה במתכון עובר טיגון במקום אפייה, שמקנה לו אקסטרה פריכות. על כל זה מוסיפים מוצרלה וזיתים להשלמת החוויה

הילה יבניאלי-בוכריס ומאיר סויסה, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
הילה יבניאלי-בוכריס ומאיר סויסה, שפים אורחים
פיצה מטוגנתצילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי

רכיבים

  • 400 גרם קמח לחם מלא (1/4 3 כוסות)

  • 100 גרם קמח דורום בטחינה דקה (2/3 כוס)

  • 1 כף שמרים יבשים (כף גדושה)

  • 1 כף סוכר

  • 50 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)

  • 400 מ"ל מים (שתי כוסות פחות 2 כפות)

  • 1 גליל גבינת עזים

  • זיתים שחורים מגולענים

  • 1 צרור עלי רוקט

  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

לרוטב העגבניות:

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 2 בצלים פרוסים

  • 4 שיני שום קצוצות גס

  • 1 כפית בזיליקום יבש

  • 1 כפית תימין יבש

  • 2 קופסאות עגבניות מרוסקות (סך הכל 800 גרם)

  • 2 כפות רסק עגבניות

  • 1 כף סוכר

  • חופן עלי בזיליקום

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים את המים ולשים כדקה במהירות בינונית. מוסיפים את המלח. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים עוד כארבע דקות לקבלת בצק רך ונעים למגע, לא דביק.

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה של שעה עד להכפלת הנפח.

טופחים על הבצק להוצאת בועות האוויר, מכסים שוב ונותנים מנוחה נוספת של כ-30 דקות.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות. מרדדים את הבצק למרובע בעובי של ½1 ס"מ.

קורצים עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ ומניחים אותם על מגש מרופד בנייר אפייה ומקומח קלות. מקפידים שהמגש יהיה מכוסה כל הזמן, כדי שהבצק לא יתייבש.

הכנת רוטב ההעגבניות:

מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומאדים כחמש דקות.

מוסיפים שום, בזיליקום יבש, קורנית, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כחמש דקות.

מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מערבבים היטב ומבשלים 30-40 דקות על אש בינונית עד להסמכה.

מורידים מהאש, מוסיפים כף סוכר וחופן עלי בזיליקום טריים וטוחנים עם בלנדר מוט או במעבד מזון.

הרכבת המנה:

מורחים רוטב עגבניות על עיגול אחד של בצק, משאירים שוליים כך שהרוטב לא ייגע בקצוות. מפזרים מעל גבינת מוצרלה, מניחים מעל זיתים ועלי רוקט ומעליהם פרוסה אחת של גבינת עזים. מרטיבים מעט את הקצוות ומקפלים את הבצק ל-2, לקבלת צורה של סהר. מהדקים היטב את הקצוות. ממשיכים כך עם כל שאר עיגולי הבצק.

מחממים שמן בסיר רחב ועמוק לטמפרטורה של 160 מעלות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ