פפרדלה שומר, ערק ושרי ליקופן

פסטה פפרדלה עם רוטב משובח עם שלל עגבניות צבעוניות שמשתלבות נהדר עם הטעם האניסי של הערק

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פפרדלה שומר, ערק ושרי ליקופן של אורן גולדווסר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
15 דקות

כל סוג של פסטה טרייה (רק לא ממולאת) תתאים לרוטב הזה.

רכיבים

  • 600 גרם אטריות פפרדלה טריות

  • 2 פקעות שומר פרוסות (את תפרחת העלים שומרים לרוטב)

  • 4 כפות שמן זית

  • 2 שיני שום פרוסות דק

  • 20 עגבניות שרי “ליקופן” בשלות וחצויות

  • 1 שוט (4 כפות) ערק

  • 2 כפיות חמאה

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • גבינת פרמזן מגוררת או מגולפת

הוראות הכנה

1. מחממים מחבת רחבה עם כף-שתיים שמן זית וצולים שומר חמש דקות עד הזהבה וריכוך. מוציאים בכף מחוררת ושומרים בצד.

2. מוסיפים למחבת כף-שתיים שמן זית, שום ועגבניות ומקפיצים עד שעולה ריח.

3. בינתיים מבשלים את הפסטה בסיר עם שפע מי מלח רותחים במשך שתי דקות לדרגת אל-דנטה (היא תמשיך להתבשל ברוטב).

4. כשהשום מתחיל להעלות ניחוח, מוסיפים למחבת עראק ו-1/2 מצקת ממי הבישול של הפסטה. מוסיפים גם את השומר הצלוי, חמאה, מלח, פלפל ואת הפסטה המבושלת. אחרי דקה-שתיים, כשהנוזלים הופכים לרוטב, מוסיפים את תפרחת השומר, מערבבים ומעבירים לצלחת.

5. מגישים עם פרמזן ועוד זילוף קטן של שמן זית.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ