רביולי לאבנה עם דואה

במקום פיתה עם לאבנה וזעתר - רביולי שממולא בלאבנה מתובלת. את תערובת הדואה אפשר להכין לבד או לקנות מוכנה

אילון עמיר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אילון עמיר, שף אורח
רביולי לאבנה עם דואה של אילון עמיר.צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: ענת לבל; כלים: סטודיו NOW POTTERY

רכיבים

לבצק פסטה:

  • 250 גרם קמח פסטה 00 (2 כוסות פחות 2 כפות)

  • 1 כפית מלח

  • 7.5 חלמונים (150 גרם)

  • 1 כף שמן זית

  • 1 כף מים מינרליים

למלית:

  • 5 כפות לאבנה

  • צרור כוסברה קצוצה

  • צרור פטרוזיליה קצוצה

  • 1 שן שום כתושה

  • מעט פלפל חריף קצוץ דק

לתערבות הדואה:

  • 200 גרם שומשום מלא

  • 200 גרם שקדים שלמים עם הקליפה

  • 100 גרם בוטנים

  • 150 גרם סומאק

  • 30 גרם זרעי כמון

  • 50 גרם זרעי כוסברה

  • 30 גרם זעתר

להגשה:

  • 1 כף שמן זית

  • זרעי עגבנייה אחת

  • מלח

הוראות הכנה

1. הכנת בצק הפסטה: מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2. מניחים לאבנה במסננת דקה במשך כמה שעות על מנת שתגיר נוזלים ותסמיך.

3. הכנת הדואה: טוחנים כל מרכיב בנפרד במטחנת תבלינים או במעבד מזון עד לקבלת אבקה (את השומשום, השקדים והבוטנים יש לקלות קלות לפני הטחינה) ומערבבים את הכל יחד.

4. הכנת המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים כף דואה וכף שמן זית ומערבבים.

5. הכנת הרביולי: מרדדים את הבצק במערוך (או במכונת פסטה) לעובי 2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. ממלאים כל עיגול בכפית מהמלית וסוגרים בקיפול לחצי סהר. מהדקים היטב את הקצוות.

6. מבשלים את הרביולי במים מומלחים כ־4 דקות עד שהם צפים.

7. מכינים קערה עם שמן זית, זרעי עגבנייה, מעט מלח וכף דואה ומעבירים את הרביולי המוכנים לקערה. מסדרים את הרביולי בצלחות הגשה ומפזרים עוד מעט דואה מעל.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ