רביולי לאבנה עם דואה
במקום פיתה עם לאבנה וזעתר - רביולי שממולא בלאבנה מתובלת. את תערובת הדואה אפשר להכין לבד או לקנות מוכנה
רכיבים
לבצק פסטה:
250 גרם קמח פסטה 00 (2 כוסות פחות 2 כפות)
1 כפית מלח
7.5 חלמונים (150 גרם)
1 כף שמן זית
1 כף מים מינרליים
למלית:
5 כפות לאבנה
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה
מעט פלפל חריף קצוץ דק
לתערבות הדואה:
200 גרם שומשום מלא
200 גרם שקדים שלמים עם הקליפה
100 גרם בוטנים
150 גרם סומאק
30 גרם זרעי כמון
50 גרם זרעי כוסברה
30 גרם זעתר
להגשה:
1 כף שמן זית
זרעי עגבנייה אחת
מלח
הוראות הכנה
1. הכנת בצק הפסטה: מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2. מניחים לאבנה במסננת דקה במשך כמה שעות על מנת שתגיר נוזלים ותסמיך.
3. הכנת הדואה: טוחנים כל מרכיב בנפרד במטחנת תבלינים או במעבד מזון עד לקבלת אבקה (את השומשום, השקדים והבוטנים יש לקלות קלות לפני הטחינה) ומערבבים את הכל יחד.
4. הכנת המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים כף דואה וכף שמן זית ומערבבים.
5. הכנת הרביולי: מרדדים את הבצק במערוך (או במכונת פסטה) לעובי 2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. ממלאים כל עיגול בכפית מהמלית וסוגרים בקיפול לחצי סהר. מהדקים היטב את הקצוות.
6. מבשלים את הרביולי במים מומלחים כ־4 דקות עד שהם צפים.
7. מכינים קערה עם שמן זית, זרעי עגבנייה, מעט מלח וכף דואה ומעבירים את הרביולי המוכנים לקערה. מסדרים את הרביולי בצלחות הגשה ומפזרים עוד מעט דואה מעל.