פסטה עם עדשים: השילוב החורפי המושלם

השילוב בין פסטה לעדשים, כמו במנה האיטלקית הקלאסית, הוא משהו בין תבשיל לנזיד עמוק טעמים ובחורף, כשקר, אין מזין וקל להכנה ממנה

דוד שושן שף
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פסטה עם עדשים
דוד שושן שף
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(22)
דרגת קושי:
קל
מנות:
2 מנות

השילוב בין פסטה לקטניות ככל הנראה עתיק יותר מצירופה לרוטב עגבניות. אמנם השילוב מפורסם פחות ברחבי העולם ומחוץ לאיטליה, אך הוא מופלא באותו קנה מידה, אם לא יותר. המנה הזו, Pasta e lenticchie, היא איפשהו באמצע הדרך בין פסטה לנזיד. בין אם משתמשים בפסטה קצרה או שברי ספגטי זו מנה מזינה, פשוטה וקלה להכנה

רכיבים

  • 100 גרם (חצי כוס) עדשים ירוקות יבשות

  • 150 גרם פסטה קצרה או ספגטי שבורים

  • 2 שיני שום

  • 2 עלי דפנה

  • 50 גרם (שליש כוס) מחית עגבניות

  • גבעול קטן של סלרי

  • 2-3 עלי קייל או כרוב לבן (לא חובה)

  • שמן זית

  • פלפל שחור

  • מלח

הוראות הכנה

בסיר קטן מחממים שתי כפות שמן זית.

בעזרת סכין רחבה מועכים את שן השום, אך משתדלים להשאיר אותה כמה שיותר שלמה, על מנת שיהיה אפשר להסיר אותה מהשמן.

קוצצים דק את גבעול הסלרי.

מוסיפים את השום והסלרי לסיר ומנמיכים את האש. צולים תוך כדי ערבוב קל כ-2-3 דקות (חשוב שלא להשחים מדי את השום על מנת שלא יוציא טעמים מרים), מוסיפים פנימה את העדשים ומכסים במים עד כ-3 ס"מ מעל לגובה שלהן.

בשלב זה ניתן להסיר את השום למי שמעוניין בטעם עדין יותר. מוסיפים את עלי הדפנה ומבשלים כעשר דקות. בשלב זה ניתן להוסיף גם את עלי הקייל או הכרוב. אם מוסיפים אותם, מומלץ לכסות את הסיר בעשר הדקות הראשונות של הבישול על מנת שיתרככו.

מוסיפים פנימה את מחית העגבניות וממשיכים לבשל עד שהעדשים רכות אך לא נימוחות מדי.

במקביל מבשלים את הפסטה:

ממלאים סיר במים ומוסיפים ככף שטוחה של מלח לכל ליטר מים.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (מורידים דקה מזמן הבישול) וכשהפסטה מוכנה מסננים אותה מהמים.

מעבירים את הפסטה אל תבשיל העדשים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

ממשיכים לבשל כדקה נוספת על מנת שהעמילן שבפסטה יסמיך מעט את התבשיל. חשוב: לא לבשל את הפסטה יותר מדי.

מחלקים לקעריות עמוקות ומתבלים עם מעט שמן זית.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ