בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: סלט רוקט, גבינת עזים ופירות העונה

את הסלט הזה מכינים בצ'יק צ'ק, והוא מלא בטעם: הרבה עלי רוקט, גבינת עזים ופירות. הוא מתאים לכל ארוחה חלבית, וישתלב מצוין בארוחת שבועות

3תגובות

חומרים:

לסלט:

  • 1/2 ק"ג עלי רוקט (אפשר גם כל סוג עלי ביבי שאתם אוהבים)
  • 150 גרם גבינת עיזים טובה (ניתן לקנות כבר חתוכה למטבעות, או בצורת גליל ולחתוך)
  • 150 גרם פירות העונה
  • 75 גרם פקאנים / אגוזי מלך

לרוטב:

  • מיץ מחצי לימון / לימון אחד קטן
  • 5 כפות חומץ בלסמי
  • שמן רצוי פי 3 מכמות מיץ הלימון והחומץ (מי שרוצה דיאטטי יותר מוזמן לקזז ע"פ טעמו).
  • כף דבש
  • כף חרדל דיז'ון
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון דק

 

סלט רוקט, גבינת עזים ופירות העונה
פזית אסולין

הכנה:

את העלים כדאי לשטוף ולייבש (אפשר לעשות את זה יום קודם או לקנות חבילות שטופות מראש), ולשים בקערה. ניתן להכין כמה שעות לפני ההגשה ולשמור במקרר.

בצנצנת ריקה שמים מיץ לימון, חומץ בלסמי, ושמן בכמות שהיא פי 3 מגובה מיץ הלימון והבלסמי. מוסיפים דבש, חרדל מלח ופלפל. סוגרים את הצנצנת, מערבבים וטועמים. גם את זה ניתן להכין כמה שעות קודם ולשמור במקרר.

מפלטים (מוציאים קליפה, גרעינים ואת החלק הלבן) תפוזים/אשכולית אדומה, או אגסים. אם זו העונה, מומלץ לנסות תאנים, שהולכות נהדר עם הסלט הזה. כאן אי אפשר להכין מראש, ויש לעשות את זה בסמוך להגשה.

רגע לפני שיושבים לאכול מערבבים את הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. מחצית מהתוספות מערבבים יחד עם הרוטב, ואת היתר מניחים מעל העלים לקישוט. 

חג שבועות שמח!

טורים אחרונים: חצילים ממולאים בגבינת עזים | קיש סלמון | פיצה ביתית שכולם אוהבים

לכל המתכונים של פזית אסולין: קייטרינג חלבי Food&More



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו