פזית אסולין

חומרים:

לסלט:

  • 1/2 ק"ג עלי רוקט (אפשר גם כל סוג עלי ביבי שאתם אוהבים)
  • 150 גרם גבינת עיזים טובה (ניתן לקנות כבר חתוכה למטבעות, או בצורת גליל ולחתוך)
  • 150 גרם פירות העונה
  • 75 גרם פקאנים / אגוזי מלך

לרוטב:

  • מיץ מחצי לימון / לימון אחד קטן
  • 5 כפות חומץ בלסמי
  • שמן רצוי פי 3 מכמות מיץ הלימון והחומץ (מי שרוצה דיאטטי יותר מוזמן לקזז ע"פ טעמו).
  • כף דבש
  • כף חרדל דיז'ון
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון דק

הכנה:

צילום: פזית אסולין

את העלים כדאי לשטוף ולייבש (אפשר לעשות את זה יום קודם או לקנות חבילות שטופות מראש), ולשים בקערה. ניתן להכין כמה שעות לפני ההגשה ולשמור במקרר.

בצנצנת ריקה שמים מיץ לימון, חומץ בלסמי, ושמן בכמות שהיא פי 3 מגובה מיץ הלימון והבלסמי. מוסיפים דבש, חרדל מלח ופלפל. סוגרים את הצנצנת, מערבבים וטועמים. גם את זה ניתן להכין כמה שעות קודם ולשמור במקרר.

מפלטים (מוציאים קליפה, גרעינים ואת החלק הלבן) תפוזים/אשכולית אדומה, או אגסים. אם זו העונה, מומלץ לנסות תאנים, שהולכות נהדר עם הסלט הזה. כאן אי אפשר להכין מראש, ויש לעשות את זה בסמוך להגשה.

רגע לפני שיושבים לאכול מערבבים את הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. מחצית מהתוספות מערבבים יחד עם הרוטב, ואת היתר מניחים מעל העלים לקישוט.

חג שבועות שמח!

טורים אחרונים: חצילים ממולאים בגבינת עזים | קיש סלמון | פיצה ביתית שכולם אוהבים

לכל המתכונים של פזית אסולין: קייטרינג חלבי Food&More

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ