הכירו: הגברת הראשונה של עולם הפטיסרי

כמעט שלא ניתן למצוא נשים בתחום הפטיסרי-בולנז'רי בצרפת, אך מי שפתחה את הדלת בעבור רבות אחרות אחריה היא קליר דמון. שרון היינריך פגשה אותה לשיחה וזכתה לראות איך קינוח נולד

שרון היינריך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שרון היינריך

קליר דמון אוכלת חמישה סוגים שונים של קינוחים ביום. היא חייבת לטעום כל מה שהיא מייצרת, להבין אם שילוב הטעמים עליו חשבה בא לידי ביטוי בצורה הטובה יותר, גם בקינוח עצמו. דמון, שנראת כאילו לא אוכלת אפילו קינוח אחד ביום, מגיעה לפריז מאזור אוברן Auvergne שבמרכז צרפת. בתחילה, עסקה בבישול ובהמשך עברה לפריז ולמדה פטיסרי בבית הספר הנחשב "פראנדי". מהר מאוד השתלבה דמון בתעשיית הפטיסרי ועבדה במטבח של Laduree בזמן שפייר ארמה הדגול, היה השף פטיסייר של המותג. גם עם כריסטוף מישלאק עבדה דמון, ועד היום רוכש לה מישלאק הערכה רבה מאוד ומזכיר אותה בסיטואציות שונות. בהמשך, פתחה דמון את הפטיסרי-בולנז'רי Des Gateaux et Du Pain (עוגות ולחם בתרגום פשוט) ברובע ה 15 שבפריז, המקום בו אנו נפגשות (סניף נוסף ברחוב BAC ברובע השביעי).

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ