פטיסרי ללא גלוטן, יש דבר כזה

בפריז אפשר כבר למצוא בולנז'רי ופטיסרי נטולות גלוטן לחלוטין (וזה לא עניין של מה בכך), אך פתיחתה של "גאטה" - פטיסרי חדשה וייחודית בעבור הנמנעים מגלוטן, היא קפיצת מדרגה משמעותית

שרון היינריך
פריז
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שרון היינריך
פריז

בכל פעם מחדש אני נשאלת איך מגיבים הצרפתים לעניין הטרנדים החדשים בעולם הקולינריה: ללא גלוטן, ללא לקטוז, ללא סוכר, ללא ביצים ועוד שאר "ללא" שונים ומגוונים. האמת היא שבגדול הצרפתים לא נכבשו על ידי גל ה"ללא". כן, כבר יש סופר BIO ומדפים ללא גלוטן וללא סוכר בכל חנות ומכולת, אבל אין תחושה של גל ענק שכובש את הרפובליקה. יחד עם זאת, כמו בכל העולם המערבי הרי שלאט לאט גם הצרפתים מושפעים מהטרנדים העולמיים. כך אפשר למצוא בשווקים דוכני BIO שייראו בדרך כלל יותר ריקים מאנשים מאשר הדוכנים הרגילים, או מסעדות צמחוניות ואפילו בולנז'רי (לחמים ומאפים) ופטיסרי (קינוחים) המתאימות עצמן לדרישות החדשות.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ