מה עשה קארל מרלטי, שף פטיסייר מהטובים בעולם, בקריות?

מפגש מקרי של שף קונדיטור מיקי שמו עם קארל מרלטי, מהשף פטיסיירים הטובים בעולם, הוליד מפגש ועבודה משותפת על קולקציית קינוחים חדשה. שרון היינריך ליוותה אותם

שרון היינריך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שרון היינריך

לא בכל יום מגיע לישראל שף פטייסיר מפורסם מפריז, לטובת עבודה משותפת עם קונדיטור ישראלי על קולקציה חדשה. על כן, צוות הקונדיטוריה של מיקי שמו נרגש. קארל מרלטי, שף פטיסייר מהטובים בעולם עתיד לנחות כאן בדקות הקרובות והציפייה דרוכה. כמה דקות אחר כך, מרלטי כאן ואפשר לנשום לרווחה ולהתחיל לעבוד.

אחרי סיור מקיף במתחם הייצור מתחיל יום העבודה הראשון. המתכונים נשלפים, עגלות עמוסות בחומרי גלם מדודים מובאות למרכז החדר וכל עובד מקבל הנחיות מהשף. "נתחיל עם הבצקים", אומר מרלטי ומתחיל לחלק הוראות לצוות והחיוך הממיס שלו לא יורד מהפנים, "אתה מכין את הבצק הרבוך, את מכינה את הבצק הפריך שישמש אותנו בלילי ואלי. לאחר מכן תחזרו לכאן ונמשיך בחלוקת המשימות". מהר מאוד הופך החדר למתחם ייצור פרנקו-ישראלי, שיתוף פעולה חוצה יבשות ששוב מעיד באיזו קלות מציע אוכל גשר וחיבור בין עמים ואנשים.

שרון היינריך

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ