הפטיסרי הקסומה בפריז שמחברת בין קלאסיקה למאצ'ה

"בּוריס" היא הפטיסרי-בולנז'רי שהקים בוריס לומה עם אשתו היפנית מיהונה, בו נשמר מקסמו של העולם הצרפתי הישן אך נצבע מחדש בטאץ' מודרני ובעידוּן יפני

שרון היינריך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שרון היינריך

לעתים רחוקות אני צועדת ברחוב הזה (Rue Caulaincourt) בגבעת מונמרטר. בדרך כלל אני מסתובבת באזורים אחרים של הגבעה המיוחדת הזו המשקיפה על העיר מגבוה. הפעם אני ממהרת לפגישת עבודה עם אחד השף פטיסיירים שמקום הייצור שלו נמצא באזור, וחולפת על פני מקום שמזווית העין נראה לי כמו נלקח מסרט של המאה ה-19. אני חוזרת כמה צעדים אחורה, ולרגע מרגישה כמו בתוך הספר "נעלי סוכריה" של ג'ואן האריס, שכתבה גם את הספר "שוקולד" שבהמשך אף הפך לסרט קאלט לכל מי שאוהב את החום, המתוק והשוקולדי הזה. בספרה "נעלי סוכריה" מתארת הסופרת את חייהן של ויויאן ובנותיה אנוק ורוזט שהגיעו מהכפר הקטן לגבעת מונמרטר ופתחו בה מחדש את חנות השוקולד. הספר שזור תיאורים ציוריים על החיים בגבעה הקסומה, לצד הכֹּח המאגי של השוקולד; והפטיסרי הזו שאני חולפת לידה זורקת אותי בשנייה אחת אל תוך עלילת הספר.

שרון היינריך

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ