אחרי לונדון וניו יורק: האוכל הישראלי מגיע לפריז
פריז והמטבח הישראלי הם עדיין לא לונדון ואוטולנגי, אבל הצרפתים מתחילים לאט לאט להגיד שקשוקה, חומוס וגם פיתה
בשנים האחרונות כובשים הצרפתים את ישראל. דוז מדוז, מוסטיק, קרם ברולה. חופי תל אביב נדמים לרגע לדוביל השוכנת לחוף נורמנדי. נדמה שהמגמה היא עלייה לישראל, אבל גם בכיוון ההפוך קורים דברים מעניינים. בארבע השנים האחרונות חלה התפתחות מעניינת בתחום סצנת האוכל הישראלי, או אם תרצו הים תיכוני, בפריז. לא מדובר על אותן מסעדות מגרביות, אלג'יראיות, תוניסאיות או מרוקאיות שהגיעו לכאן עם המהגרים מאותן מדינות, אלא על גל חדש של מסעדות המביאות רוח ישראלית עדכנית ומעניינת לעיר האורות.
שרון היינריך
בעלת הטור "פטיפורים"