מפצח האגוזים: קינוחי פרלינה בפריז

בפריז, כל שף פטיסייר שמכבד את עצמו חייב להציג לפחות קינוח אחד בוויטרינה שלו שמבוסס על קרם אגוזי לוז, בעיקר בעונת החורף. שרון היינריך יצאה למסע בעקבות הקינוחים המרהיבים

שרון היינריך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שרון היינריך

אני זוכרת היטב את הפעם הראשונה בה טעמתי קרם נוגט. רכשתי אותו באחת החנויות המתמחות, בתקופה בה היו בערך שתי חנויות שמכרו חומרי גלם לאפייה ופורום אחד של קישוט עוגות באחד מאתרי החדשות המובילים. מהרגע הראשון הבנתי שהקרם הזה הולך לככב אצלי בקינוחים. טעם אגוזי הלוז המקורמלים שבה אותי והשילוב שלו עם שוקולד, היה מופלא. כשחקרתי את עולם הפטיסרי של פריז הבנתי שהמונחים בהם אנחנו עושים שימוש, שונים מאלה של הצרפתים. ואז גיליתי את הפרלינה.

שרון היינריך

בעלת הטור "פטיפורים"

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ