אם תראה כוכב נופל: לילה באחוזה של משפחת לואזו

15 שנים אחרי התאבדותו של ברנאר לואזו, שרון היינריך חוזרת אל המסעדה המפורסמת בעלת שני כוכבי מישלן כדי לבדוק מה נותר ממורשתו של אחד השפים הגדולים בצרפת

שרון היינריך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שרון היינריך

"יום שני, 24 בפברואר, שנת 2003, השעה 17:30 ואנחנו אחרי סרוויס צהריים, מתכוננים למושב הערב. בשעה הזאת התאבד בירייה השף שלנו. באותו הערב הארוחה הוגשה כמתוכנן, למחרת סגרנו את המסעדה וביחד הכנו את הלוויה. הוא היה הפטרון שלנו, זה מובן מאליו. התקשרתי בעצמי לכל השלושה מקרונים של צרפת (כינוי לכל השפים בעלי כוכבי מישלן, ש"ה) ובדקתי מי מתכנן להגיע ללוויה ביום שישי. בשבת המסעדה כבר חזרה לעבוד. השף לא היה בן אדם קשה, אבל היה פרפקציוניסט ושאף לשלמות. משנת 1981 אני עובד כאן, הייתי איתו לאורך כל הדרך", מספר אריק רוסו כשהוא מגיש אפריטיף קליל של קסיס לפני הכניסה למסעדת Relais Bernard Loiseau. מאוחר יותר תספר בלאנש לואזו, בת שלישית לבית לואזו, שרוסו פורש ביולי הקרוב. "הוא נמצא עם המשפחה כבר קרוב ל-30 שנים, הוא ממש חלק מאתנו", היא מספרת.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ