השנה עצי חג המולד בפריז מתוקים יותר מתמיד

בוש דה נואל, קינוח חג המולד הצרפתי הקלאסי, הפך ברבות השנים ליצירת אמנות של ממש כשכל שף פטיסייר מתחרה על תשומת הלב הלקוחות, עם אירועי השקה נוצצים, קטלוג מבריק וקולקציה שלמה מסביב

בוש-דה-נואל
הקינוח המסמל את החג נקרא בצרפתית בוש-דה-נואל (גזע העץ של חג המולד) ובמקור הוא הורכב מעוגת רולדה מצופה בקרם חמאה עליו חרצו בעזרת מזלג חריצים ששיוו לו מראה של גזע עץצילום: שרון היינריך

כשבארץ מדברים על בחירות, בצרפת בוחרים בוש דה נואל. בתרגום פשוט: גזע עץ חג המולד. אך לא מדובר בבחירה פשוטה. כמה שבועות לפני החג עוברת כל משפחה על קטלוגים רבים של שף פטיסיירים ומחליטה איזו יצירה תככב על שולחן החג שלה. הקינוח שמסמל את הכריסטמס בצרפת הורכב בצורתו המקורית מעוגת רולדה פשוטה, ממולאת בקרם אהוב ומצופה בקרם נוסף של חמאה, אותו חרצו במזלג - עניין ששיווה לו מראה של גזע עץ, ממש כמו האשוח אותו הניחו בערב חג המולד.

שרון היינריך

בעלת הטור "פטיפורים"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ