טארט דובדבנים ופיסטוק - פטיפורים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השילוב המושלם בין פיסטוק לדובדבנים בעוגה אחת

הקיץ הגיע והדובדבנים מציפים את שווקי פריז ובהתאם - גם את הפטיסרי והבולנז'רי. שרון היינריך רצה לשוק וחזרה עם ערימת דובדבנים והכינה מהם טארט יפהפה בשילוב עם פיסטוק

רינג בקוטר 20 ס"מ דרגת קושי: קל
טארט דובדבנים וגנאש שוקולד לבן עם פיסטוק
שרון היינריך

השווקים מוצפים בדובדבנים, הנערמים בערמות שעושות חשק להניח עליהן את הראש ולא לזוז. כשבעלי הדוכנים ממקמים אותם ליד האספרגוס או ליד המשמשים, הצבע שלהם בולט עוד יותר והם נראים כמו אבנים טובות וזוהרות. חבל שהעונה שלהם קצרה.

כשעונת הדובדבנים מתחילה, אפשר למצוא אותם גם בבוטיקי הקינוחים והמאפים, בקלאפוטי נפלא בבולנז'רי או כטארטים מבוססי דובדבנים בפטיסרי. לטעמי, אחד מחומרי הגלם המתאימים ביותר לדובדבנים באפייה הוא הפיסטוק. מדובר בשילוב נפלא לא רק מבחינת הצבע - בורדו וירקרק, אלא גם מבחינת הטעם - שילוב של הפיסטוק והשומניות שלו, עם מתיקות וחמצמצות הדובדבן.

הנה מתכון לא מורכב מדי לטארט מופלא עם קרם שקדים, דובדבנים טריים שנאפים בתוכו, מעליו גנאש של שוקולד לבן עם פיסטוק, דובדבנים טריים ועלי בזיליקום לקישוט. אגב, הטארט הזה מושלם גם בלי השלב של הגנאש והקישוטים. אם תבחרו לעשות אותו בלי השלבים הללו הוא יצא פחות חגיגי, אבל הטעם והמרקם יישארו משובחים.

_

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon 

8תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 2

מתכונים נוספים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות