רגע לפני שהם נעלמים: עוגת משמשים חלומית - פטיפורים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רגע לפני שהם נעלמים: עוגת משמשים חלומית

אמנם הקיץ רק התחיל, אך עונת המשמשים קרבה לסיומה. רגע לפני שנפתח געגועים להילומים הכתומים, שרון היינריך הכינה מהם טארט לפרידה

תבנית בקוטר 20 דרגת קושי: קל
טארט משמשים
שרון היינריך

ממש מתחת לחלון של סבא וסבתא ברחוב יותם 11 שבחיפה, גדל לו עץ משמשים ענקי שענפיו הגיעו לחלונות המפרסת הגדולה שלהם. בכל שנה היינו ממתינים ליהלומים הכתומים האלו שיבשילו כדי שנוכל לקטוף אותם מהעץ ולגרום לסבא להכין ריבה בכמויות כדי שלנו יהיו המון גוגואים. כשהיינו מגיעים לארוחת שבת והעץ היה ריק ממשמשים, זה היה הסימן לכך שהגוגואים מחכים לנו בשקיות בבית. היינו עולים בהתלהבות לקומה השנייה וסופרים את השלל. את המשמשים עצמם פחות אהבתי באותה תקופה וגם לריבה פחות התחברתי, אבל לימים הפך המשמש לפרי האהוב עלי מכל הפירות ואני נוטה לחשוב שזה בגלל אותו עץ שליווה אותי בילדות.

משמשים אהובים עלי בכל צורה: כשהם טריים, קשים וחמצמצים, או אם הם מגיעים בצורת ריבה. אז אני מיד עושה בה שימוש לז'רבו של סבתא ארז'י. אגב, ריבת המשמשים הטובה ביותר שטעמתי בחיי היא ריבת המשמשים והווניל של כריסטין פרבר מאלזס. מכיוון שאני כל כך אוהבת אותם, מבחינתי אם כבר פירות בעוגה אז משמשים. בניגוד לפירות אחרים, החמצמצות שהם מעניקים לכל עוגה היא נעימה, והחיסרון היחידי הוא שהעונה שלהם קצרה.

_

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 3

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון

מתכונים נוספים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות