עוגת שוקולד שהיא אושר צרוף עם קצפת ואגוזים - פטיפורים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת שוקולד שהיא אושר צרוף עם קצפת ואגוזים

עוגה שהיא יותר מרק זיכרון ילדות, היא חוויה הכוללת שכבות של בראוניז עם אגוזי מלך ומעל כל זה קצפת מתוקה עם תלתלי שוקולד. מתכון לעוגה שמגרדים, קלה להכנה וממכרת

תבנית בגודל 23X30 דרגת קושי: קל
עוגה שמגרדים ואוכלים ואוכלים ואוכלים
שרון היינריך

כשאמא הייתה מודיעה לנו שביום שבת בערב יגיעו החברות שלה לשחק ברידג' לא היו מאושרים מאתנו. לא בגלל הברידג', אלא בגלל שאריות המאכלים במטבח ביום שלאחר מכן: פיצוחים מיוחדים, סלטים, מיני מאפים משמינים והמלכה של הערב - העוגה שמגרדים. כך היינו קוראים לעוגה הזו שליוותה אותנו כל הילדות ושבשבילה היינו מוכנים לסבול את הברידג' הזה בבית. 

העוגה שמגרדים היא למעשה שכבה של מעין בראוני שוקולד עם אגוזי מלך שחלק ממנה לא אופים ומהווה עוד שכבה של קרם שוקולד מעל הבראוני ומעל כל זה קצפת מתוקה קלות עם תלתלי שוקולד.

ההיילייט של העוגה הזו היה שהיא תמיד תמיד נדבקה לתבנית. אין לי מושג מדוע, אבל היא פשוט מסרבת לצאת ממנה באופן חלק. אולי אמא עשתה זאת בכוונה אחרי שראתה שאנחנו כל כך מתלהבים מגירוד התחתית מהתבנית? וכך, בכל פעם שהוכנה העוגה, היינו יושבים סביב התבנית ומגרדים ממנה את שאריות התחתית אחרי שהוצאו ממנה כמה חתיכות. כמובן שאפשר להכין את העוגה בתבנית משומנת היטב ומרופדת בנייר אפייה ואז היא תצא באופן חלק, אבל קשה לתאר את התענוג שבטקס הזה. מעין אושר צרוף על בסיס שוקולד ואגוזים ובעיקר חטא גדול של יישור מהעוגה כדי שתיחשף עוד שכבה לגרד.

__

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז כמה שנים ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon   

 

 


 

9תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 9

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון

מתכונים נוספים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות