בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

LA PETITE ROSE

פטיסרי ליודעי דבר

הכירו את "פטיפורים", טור חדש במדור האוכל בו נסייר מדי שבוע בפריז עם מומחית המתוקים שרון היינריך, תושבת העיר, ונתור אחר המקומות הכי טובים לאכול. והפעם: פטיסרי פריזאית אמיתית למבקשים קפה שכונתי שקט עם קינוחים אנינים וללא זכר לתיירים

38תגובות

בלב הרובע ה-8 של פריז, ממש ליד פארק מונסו בו מעבירים להם פריזאיים אמידים את סופי השבוע או את ריצות הבוקר, שוכנת LA PETITE ROSE פטיסרי שכונתית ששמה יצא אל מחוץ לגבולות הרובע. בדרך כלל, כשמדברים על פטיסרי שכונתית, הרי שמי שפוקד אותה הם בדרך כלל תושבי האזור או העוברים והשבים במקום. אך לא כך במקרה הנוכחי. "לה פטיט רוז" זוכה לביקורים של התושבים, אבל גם של לא מעט חובבי מתוקים שבאים לראות את המקום הקטן והאפוף קסם הזה. הפטיסרי הוקמה על ידי מיוקי ווטאנאבה (Miyuki Watanabe), שף פטיסייה (קונדיטורית) יפנית שעבדה בעבר בפטיסרי הקלאסית של ג'ראר מולו המפורסם. ווטאנאבה עצמה ידועה בשוקולדים המיוחדים שלה ובקינוחים המעולים החביבים על תושבי הרובע.

שרון היינריך

כשנכנסים למקום, במבט ראשון, הפטיסרי נראית מעט מיושנת: לא מעוצבת בסגנון חדשני, לא מסודרת מאוד. נראה כאילו הלכה והתפתחה לה בשלבים ולאט לאט הוסיפו פה מקרר, שם שולחן, ובניגוד לנהוג בפטיסרי אחרות - המקום לא מדבר בשפה אחידה. התיישבתי ליד אחד השולחנות הפזורים במקום, ואחרי ששמעתי רבות על קינוחיה של השף פטיסייה היפנית הזאת החלטתי שזה הזמן לנסות.

מיד הזמנתי מהעובד הצעיר, שלא הבין מדוע אני מתחקרת אותו על כל שכבה של הקינוח, את הספסיאליטה של המקום. לשולחן הגיע טארט אישי של בצק סבלה פריך, קרם שקדים, תאנים ומוס קרמל מצופה בשוקולד חלב. ראשית, המראה המצודד של הטארט שבה אותי. כוכב האניס המקסים שקישט אותו גרם לי לתחושה של שלמות שקשה להסביר, ואולי זו בכלל האסוציאציה שעלתה לי בראש לכוכב ים ולחוף חמים. אח, כמה פשוט להניח את הכוכב וכמה יפה.

שרון היינריך

פרסתי משולש קטן מהקינוח, וחשבתי לעצמי, כמה קשה לקחת ממנו את השלמות שלו. אחרי החיתוך אפשר היה להבחין בנקל בכל שכבות היצירה. בסיס של בצק פריך מעולה אפוי עם קרם שקדים, מעליו שכבה עסיסית של תאנים ומעל כל הטוב הזה מוס משובח ועדין של קרמל מצופה בשוקולד חלב, ומעל הכל עיטור מקסים של חוף הים שלי. הטעמים והמרקמים משתלבים בצורה טובה ביחד, הטארט לא מתוק מדי והשכבות מאזנות אחת את השנייה. מעולם לא אכלתי כזה שילוב של תאנים עם מוס קרמל ולדעתי מדובר ברעיון יצירתי ומעניין מאוד.

חובבי השוקולד והאגוזים ישמחו ודאי לנסות את אלכסנדרה (ALEXANDRA), עוגת שוקולד מעולה עם ביסקוויט שוקולד, פרלינה פוייטה, קרמו אגוזי לוז ומוס שוקולד, מצופה בגנאש שוקולד מריר משובח. ואם אתם מאגף השוקולד והפירות, אל תוותרו על הוולנטיין (VALENTIN) המהודרת, עשויה ביסקוויט שוקולד, קרם ברולה פטל, פטל טרי, מוס שוקולד בציפוי גנאש שוקולד מריר משובח. המוכר הסביר לי שאחת העוגות האהובות על תושבי הרובע היא ה- ANGE, עוגת גבינה עדינה עשויה מבצק פריך עדין, מוס גבינה טרייה וקולי של פטל וקסיס. מחירם, אגב, הוא בין 4-5 אירו לקינוח אישי.

שרון היינריך

בקיצור, לה פטיט רוז היא מקום קסום, כזה שרק יודעי דבר מכירים. היא אולי לא המעוצבת ביותר, ואולי לא המפורסמת ביותר, אבל יש לה אופי מיוחד וניחוח של פריזאיות אמיתית שלעתים נדמה שמעט נשכחה בלב המרכזים התיירותיים. אם תרצו לברוח מעט מהמולת העיר, ולהרגיש פריזאים אמיתיים, אל תוותרו על ביקור בפטיסרי השכונתית הזו. תוכלו גם לקחת לכם קינוח או שניים לפארק השכונתי, פארק מונסו (MONCEAU), חוויה פריזאית אמיתית.

La Petite Rose, 11 Boulevard de Courcelles, 75008 Paris, France

מטרו: VILLIERS

שעות פתיחה: שלישי עד ראשון 10:00 עד 19:30

שרון היינריך

_______

שרון היינריך, קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז כמה שנים, מקיימת בה סיורים קולינריים ומחברת הבלוג המצליח Paris Chez Sharon. בטור זה נביא לכם מדי שבוע המלצה על פטיסרי מעולה בפריז, שוק אוכל אליו מגיעים המקומיים, בית קפה מיוחד או נקודות קולינריות אחרות שיוכלו להעשיר את הביקור הבא שלכם בעיר האורות בכמה קלוריות איכותיות.

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו