בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ב"בית השאנטִיִי" בפריז החיים הם קצפת

חנות חדשה בעיר לוקחת עד הקצה את האהבה אל השמנת המתוקה והקצפת, במסגרת גל פריזאי חדש של מקומות שמתמחים בדבר אחד. המעדנים כאן ימיסו כל לב קפוץ

6תגובות
שרון היינריך

סיפורים רבים נקשרו בשמם של מאכלים או קינוחים צרפתיים. למשל, מאחורי ה"באבא או רום", או מה שאנחנו מכירים יותר כ"סברינה", עומד סיפור מרתק. ניקולא סטורר, השף פטיסייר של המלך הפולני סטניסלב לשצ'ינסקי, שלו מייחסים את המצאת הבאבא, ניסה בסך הכל להחיות עוגת בבקה שהתייבשה. הוא השקה אותה ביין מתוק ובזעפרן, הוסיף לה ענבים וצימוקים - וכך בא לעולם מעדן חדש. המלך הפולני, שהיה משכיל ואוהב ספר, קרא באותה תקופה את סיפורי אלף לילה ולילה והחליט להעניק לקינוח את השם עלי באבא. השאר כאמור הוא היסטוריה. בהמשך, נוספה גם שכבה של קרם שאנטִיִי מקצפת מתוקה, החביב כל כך על הצרפתים, והעוגה עלתה מדרגה נוספת.

וכשמוסיפים אליו גם את קרם השאנטיי (Chantilly), הרי שפרק סיפורי נוסף משתלב בעלילה. לא ברור עד כמה סיפורו של קרם השאנטיי הוא מדויק, אבל לפי אחת הגרסאות המקובלות פרנסואה ואטל, רב־המלצרים של ארמון שאנטיי, שהיה הארמון של משפחת קונדה, הוא זה שהמציא את הקרם. עיירה שלמה מצפון לפריז, באזור פיקרדי, התפרסמה בזכות הקרם הזה, אבל לא פחות מכך בזכות הארמון המרהיב ששוכן בה, עם הגנים המרהיבים שעיצב אנדרה לה נוטרה. שאנטיי גם מפורסמת מאוד בזכות אורוות הסוסים האדירות שנמצאות בה, שנבנו על ידי הארכיטקט ז'אן אובר לכבוד לואי אנרי דה בורבון, הנסיך השביעי לבית קונדה.

שרון היינריך

אל העיירה שאנטיי (ולא שאנטילי, בבקשה מכם) הגעתי בפעם הראשונה לפני כעשר שנים, בהיותי תיירת בפריז. חיפשתי מקום בקרבת העיר הגדולה שאליו ניתן לצאת כדי לספוג אווירה מעט אחרת. החלטתי על שאנטיי בגלל החיבור של העיירה לתחום הפטיסרי. העיירה עצמה דומה לרבות אחרות בצרפת, אבל היא שווה ביקור בזכות הארמון והגנים המדהימים, שיגרמו לכם להרגיש כאילו אתם בסט הצילום של עליסה בארץ הפלאות. אבל מה, הרבה קרם שאנטיי לא תמצאו בה. מנגד, דווקא בפריז תוכלו למצוא חנות קונספט חדשה עם קרם שאנטיי מהטובים ביותר שטעמתם.

Maison de la Chantilly, "בית השאנטיי", היא חנות חדשה שנפתחה בחודש שעבר באחד הרחובות הכי מעניינים של הרובע השביעי, רחוב קלר (Rue Cler). בשנת 2013 נולד המותג ובמשך שנתיים פותחו המוצרים, ונמכרו במעדניית הגורמה La Grande Epicerie של בית הכלבו המפורסם לה בון מרשה. המקום משתייך לקונספט המונו־פרודקט שכובש את פריז, במיוחד בתחום המתוקים. קינוח אחד, או חומר גלם אחד, שממנו בונים חנות קונספט שלמה. ההתמקדות הזאת מאפשרת להתמקצע בתחום ולפתח עוד ועוד את אותו מוצר. במקרה שלנו, זו רק הקצפת.

שרון היינריך

בעלי המקום מתחייבים כי מקורה של התוצרת הנמכרת במקום הוא ביצרנים ארטיזינאליים (לא תעשייתיים) הנבחרים בקפידה, כדי שהשמנת תהיה ברמה הגבוהה ביותר. על מנת שקרם יזכה בתואר "שאנטיי" עליו להכיל לפחות 30% שומן, וב"בית השאנטיי" רמת השומן גבוהה עוד יותר ומגיעה עד 38%. כמובן, ככל שהקרם עתיר יותר בשומנים הוא נחשב לאיכותי יותר, עשיר יותר ויציב יותר. אני לא יודעת מה איתכם, אבל קרם השאנטיי הזה עם תותים או עם גלידה, או אפילו ככה סתם עם כפית, הוא מעדן שיכול להמיס כל לב קפוץ.

העיצוב של הבוטיק מרשים ומתאים בדיוק למסר שרוצים להעביר לנו כשמוכרים שמנת. אווריריות, טריות, מסורת של שנים עם קריצה עדכנית. הצבעים שבחרו לעשות בהם שימוש הם תכלת ולבן, צבעים עדינים מאוד המתאימים כל כך למוצר. במרכז החנות יש ויטרינה עם קצפות וקינוחים ובמקררים יש בקבוקי השמנת. את השמנת להקצפה ניתן לרכוש במקום בבקבוקי זכוכית הנמכרים בכמה גדלים, ממש כמו החלב שהונח פעם ליד דלתות הבתים. בנוסף לשמנת, נמכרים כאן בקבוקים של קרם פרש נוזלי, עוד אסון שאסור להחמיץ בביקור שם. ובכלל, למעוניינים לטעום את הקצפת במקום כדאי לבקש cornet de Chantilly, שהוא למעשה גביע של ביסקווויט קרוקנטי ממולא בקרם שאנטיי טרי טרי המוזלף ממש במקום. עוד אפשרות היא ה־choux Chantilly שהיא בעצם פחזנית ממולאת בקרם שאנטיי.

שרון היינריך

בכל יום, מציעים ב"בית השאנטיי" סוג אחר של קינוח המיוצר במקום ויש לו כמובן קשר לקצפת. כך למשל, תוכלו למצוא את הפאבלובה המפורסמת, עשירה בקרם שאנטיי ובפירות העונה ועוד מגוון של קינוחים המשתנים בכל יום. חובבי המשקאות הקצפתיים יתענגו ודאי על קפה עם קרם שאנטיי, או עדיף — על שוקולד חם עם שאנטיי. גם את ה־Chanticcino אפשר לטעום: זו יצירה מקורית של המקום המשלבת קצפת וקפה במינון מדויק לכדי קינוח קפה מענג. את כל הטוב הזה אפשר לקחת, או לשבת במקום במין טרסה קטנה ושיקית. חוויה פריזאית אמיתית.

Maison de la Chantilly

45, rue Cler

75007 Paris

שעות פתיחה: שלישי עד ראשון 10:00-19:00 (סגור בשני)

מטרו École Militaire

_

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו