בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שיטת המקל והשוקולד: הכירו את החטיף הממכר מיקאדו

מקלות הבצק העדינים הטבולים בשוקולד איכותי שמצאה שרון היינריך בחנות יפנית בפריז שבו את לבה. אחרי מסע חיפושים ארוך נמצא המתכון למיקאדו - אצבעות בצק ושוקולד ממכרות

3תגובות
שרון היינריך

אני צועדת במהירות במורד המשפך הארוך שמנקז את הנוחתים בנמל התעופה אל ביקורת הדרכונים. האח הגדול קורא את טביעת האצבע שלי ואני בתוך ישראל. באולם מקבלי הפנים מחכים לי שני האחיינים, אלו שהפכו אותי לדודה מטורפת שאוגרת ממתקים ומתנות מביקור לביקור, ושבשיקוף אפשר לראות במזוודה שלה שוקולדים, חומרי גלם, לגו לגדול, בגדים לקטנה וזהו, בערך. כמובן שמפעם לפעם המתנות משתנות. תלוי בעונה, בחגים שהיו במהלך זמן האגירה ובעוד משתנים הקשורים לתחביבים המתחלפים של הנסיך והנסיכה. עם זאת, יש מוצר אחד שאני לא יכולה לעבור את ביקורת הגבולות בלעדיו — Mikado. מיקאדו הוא חטיף ממכר, העשוי מקלות בצק עדינים ומלוחים קלות, הטבולים בשוקולד איכותי. החטיף מגיע בציפוי שוקולד מריר, חלב, לבן, עם או בלי אגוזים ודאבל שוקולד. ממכר כבר אמרתי? הם אוהבים את האחד עם שוקולד החלב, נו בכל זאת לא גדלו בצרפת.

לאחרונה, מצאתי ביחד עם חברה סופר־מרקט יפני ליד הבית. מי שמכיר אותי יודע שהחלום הגדול ביותר שלי (נכון לעכשיו) הוא לטוס ליפן, ושבינתיים אני מתענגת על סיפורים של אחרים ומדמיינת. הסופר היפני נפתח בקרבת הצימר הפריזאי שלנו, שליד האייפל ומדי פעם אנחנו עוברות לידו ומספרות אחת לשנייה שצריך להכנס אליו בהזדמנות. באחת הפעמים, קרץ לנו מחלון הראווה דב פנדה קטן וחמוד המקשט אריזה של מיקאדו! מיקאדו יפני, לא סתם. אגב, המיקאדו הומצא ביפן, שם הוא נקרא Pocky. מצאנו את עצמנו עומדות מול ים של מוצרים שאין לנו כל מושג מה הם, אבל האריזות שלהם כל כך יפות. בצרפתית־יפנית ניסו להסביר לנו לקוחות ומוכרים מה אנחנו רוכשות, וכשהבנו שהמקלות באמת משוקולד ולא אצה חומה עם וואסאבי מתוק, ביצענו את הרכישה. היפנים יודעים את העבודה — לא רק שהאריזות מדהימות ביופיין ומעוטרות בפנדה, פוקימון והלו קיטי, גם המוצר עצמו מדליק ומיוחד.

שרון היינריך

מבין כל הטעמים — תות, שוקולד לבן ועוגיות, היו אלה המקלות של הפנדה שהרשימו אותנו ביותר. מקלות של עוגיית שוקולד עם ציפוי שוקולד לבן שיוצרים טעם של עוגיות סנדוויץ' של פעם, כאלה עם מילוי לבן "בטעם" וניל.

אחרי שהבית שלי הוצף בדוקים אכילים, החלטתי שאולי כדאי למצוא מתכון בייתי לקסם הזה. הפכתי וחיפשתי ברשת, והבנתי שלא ממש פשוט למצוא מתכון כזה. כמובן שכדי להגיע לעובי ולמרקם של המיקאדו האמיתי, צריך מכונת רידוד מדויקת, תנורים מיוחדים וחומרי גלם מעט תעשייתיים. אז מצאתי מתכון מקסים, והתוצאה היא של מקלות בצק עדינים, טבולים בשוקולד איכותי. לי הם מזכירים מעט גריסיני, ואם מייבשים אותם היטב בתנור הם הופכים לקריספיים כהלכה. זה כיף גדול להכין את החטיף עם ילדים. מדובר בפרויקט של אפייה, טבילה וקישוט, היכול להוות כחצי יום של בילוי בחופש. לפני שאתם יוצאים לדרך, מומלץ לעשות כמה הכנות שיקלו עליכם את העבודה, לכן מומלץ לקרוא בעיון את המתכון לפני תחילת הבילוי במטבח.

שרון היינריך

מתכון למיקאדו ביתי (כ–40 יחידות)

חומרים למקלות הבצק:

225 גרם קמח (רצוי קמח ללחם, אבל גם קמח רגיל יעבוד)

100 מ"ל מים

25 מ"ל שמן זית

10 גרם שמרים טריים

3 גרם מלח

שרון היינריך

לציפוי השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר איכותי 67% ומעלה

200 גרם שוקולד חלב או לבן

לקישוט:

סוכריות צבעוניות

ברס (אגוזים מקורמלים גרוסים)

פולי קקאו גרוסים

שרון היינריך

הכנה:

מערבבים בקערה את השמרים והקמח, מוסיפים את שאר חומרי הבצק, ולשים כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד ונעים לעבודה. מכסים את הקערה במגבת מטבח וממתינים כשעה. הבצק אמור להכפיל את נפחו.

לשים את הבצק ובוצעים ממנו כדורים במשקל של כ–10 גרם האחד, יוצרים מכל כדור מקל דק. רצוי להגיע למקלות דקים מאוד, אך זה לא פשוט ולכן המקלות יוצאים מעט עבים יותר מהמוצר המקורי. מסדרים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ–15–20 דקות בתנור, שחומם מראש ל–200–220 מעלות. יש לייבש את המקלות היטב בתנור, עד להזהבה. מניחים בצד לצינון.

לאחר שהמקלות התקררו לחלוטין ולפני הקישוט, מומלץ להכין משטח שנוכל לנעוץ בו את מקלות הבצק לאחר טבילתם בשוקולד. כמובן, אפשר גם להניח אותם לאחר הטבילה על נייר אפייה, אך אז נפגמת מעט הצורה העגולה של המקל.

אפשר להשתמש במשטח קלקר, או בקרטון קשיח בו אפשר לעשות חורים קטנים. כל רעיון מתקבל, העיקר שהמשטח יוכל להיכנס למקרר וניתן יהיה לנעוץ בו מקלות בצק עדינים.

לציפוי השוקולד:

ממסים בנפרד כל סוג שוקולד בו בחרנו לצפות את המקלות. מי שמכיר את טכניקת הטמפרור, יכול לטמפרר את השוקולד, ניתן גם רק להמיס אותו במיקרוגל או על בן־מארי. מעבירים את השוקולד המומס לכוס גבוהה. טובלים כל מקל בצק בשוקולד ומשאירים שליש מהמקל חשוף. מקשטים ונועצים במשטח שהכנו מראש, או מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר לכשעה עד שציפוי השוקולד מתקשה.

-

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז כמה שנים ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon.

שרון היינריך


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו