בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ההכנות לסלון השוקולד פריז 2015 בעיצומן

הקיץ עדיין מכה בפריז ובעיר כבר מתחילים לתכנן את אירועי הסתיו, למשל: סלון השוקולד הגדול בעולם הפתוח לקהל הרחב ובמרכזו תצוגת אופנה של שמלות משוקולד וגמר תחרות החשובה למאסטרים בשוקולד

7תגובות
שרון היינריך

ספטמבר ואוקטובר נקראים חודשי החזרה מחופשות הקיץ, או בצרפתית ה- rentrée. נכון שהחופשה נגמרה כבר בספטמבר, אבל הצרפתים יודעים למשוך חופשות, אפילו אם רק רעיונית. לכן תקופה זו ידועה גם כתקופת הסלונים והתערוכות: שבוע האופנה, תערוכת העיצוב, תערוכת האוכל המפורסמת SIAL המתקיימת פעם בשנתיים (הקרובה תתקיים בשנת 2016) וכמובן סלון השוקולד הבינלאומי השנתי. השנה יתקיים הסלון הפתוח לקהל הרחב בפעם ה-21. במקביל יתקיים גם מתחם מקצועי הפונה לאנשי מקצוע בתחום השוקולד. לקראת סלון השוקולד נגיש במדור סדרת כתבות מיוחדת בנושא. השיא יהיה סיקור ישיר ויום יומי מסלון השוקולד פריז 2015.

סלון השוקולד פריז 2015 מתאפיין בכמה חידושים מעניינים. ראשית, כמו בשנתיים הקודמות, גם השנה גודלו של הסלון כמעט הוכפל. עד שנת 2013, התקיים הסלון בקומה השנייה של אולם 5 בפארק התערוכות שבדרום פריז. בשנים האחרונות למבקרים וללמארגנים היתה תחושה שהמקום קטן מדי. לכן השנה יתפרש הסלון על פני שתי קומות וגם מספר המציגים בו יגדל.

שרון היינריך

בקומה הראשית והעליונה יתקיימו האירועים המרכזיים, שם אפשר לפגוש את השחקנים המובילים בסקטור השוקולד העולמי. בקומה זו גם יהיו תצוגות האופנה המסורתיות עם שמלות השוקולד המרהיבות, וגם ההדגמות של סלון השוקולד ועוד.

הקומה התחתונה תוקדש השנה לכמה נושאים. בתחילת הסלון ייוחד חלק מהקומה לטובת גמר תחרות השוקולד מאסטרס (Finale Du World Chocolate Masters). בין 28 ל-30 באוקטובר יתחרו 20 אמני שוקולד מרחבי העולם על התואר הנכסף. השנה, נושא התחרות, שנחשבת לגדולה בעולם בתחום השוקולד, יהיה "בהשראת הטבע". המתמודדים יתחרו במשך שלושה ימים ויתבקשו לעמוד במשימות שונות ומגוונות.

שרון היינריך

תחרות המאסטרס בשוקולד המתקיימת פעם בשנתיים מושכת אליה אלפי צופים סקרנים. לאחר התחרות, בין 31 באוקטובר ל-1 בנובמבר, יוסב המתחם לאזור של הדגמות של שפים ושוקולטיירים.

במקביל, בקומה התחתונה יוקם, זו השנה הראשונה, מתחם BtoB המיועד לאנשי מקצוע מתחום השוקולד. עד שנת 2013 התקיים כל שנתיים סלון מקצועי, במקביל לזה הפתוח לקהל הרחב. מכיוון שהסלון המקצועי לא משך קהל רב, חוץ מתחרות המאסטרים בשוקולד, החליטו השנה להכניס לסלון הפתוח לקהל מתחם המיועד רק לאנשי מקצוע. במתחם זה יציגו חברות שונות כלים וחומרים הקשורים לתעשיית השוקולד, כמו קישוטים, טרנדים חדשים, אריזות ועוד.

שרון היינריך

בנוסף לדוכנים הרבים ולטעימות השוקולד והממתקים שיאביסו המבקרים, גם השנה יהיו בסלון כמה אירועים שיתרחשו במתחמים שונים. המתחם המרתק ביותר יהיה, כמו בכל שנה, מתחם ההדגמות שבו מציגים השמות הגדולים ביותר בתחום השוקולד והפטיסרי. 

בכל יום בשעה 17:00 תתקיים תצוגת אופנה ובה שמלות מרהיבות משוקולד, שעיצבו  שוקולטיירים ומעצבי אופנה.

שרון היינריך

סלון השוקולד – המדריך המקוצר למתעניינים

מיקום הסלון - סלון השוקולד מתקיים בכל שנה בפארק התערוכות  PARIS EXPO ,PORTE DE VERSAILLES הממוקם בחלקה הדרום מערבי של פריז. השנה תתקיים התערוכה לקהל הרחב בשתי הקומות של אולם 5.

תאריכי הסלון הקרוב – הסלון יתקיים בין התאריכים 28 אוקטובר ל-1 בנובמבר.

מתי להגיע? מומלץ ביותר להיכנס לאתר התערוכה ולבחון אילו הדגמות ואירועים יש בכל יום.

שעות הפתיחה –  בכל יום מ-10:00 עד 19:00. 

כיצד מגיעים? מומלץ להגיע במטרו. יש לנסוע בקו 12 ולרדת בתחנת PORTE DE VERSAILLES.

מחיר כרטיס – למבוגר 14 יורו. יש מחירים מיוחדים לילדים. 

האם לקנות כרטיסים מראש? מומלץ בחום. אפשר לקנות כרטיסים לסלון ברשת חנויות FNAC  אם אתם מתכננים להגיע לסלון היכנסו לפני כן לאחת מחנויות הרשת וגשו לקופת הכרטיסים. שם תוכלו לרכוש כרטיס באותו המחיר. כאשר תגיעו לסלון בדקו היכן הכניסה למחזיקי כרטיסים.

__

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז כמה שנים ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו