בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גם מתוקים הם סוג של נחמה

נגמר הוואקאנס והפריזאים מטביעים את יגונם באקלר

אחרי חודש של מנוחה, אוכל ויין, צריכים הצרפתים לשוב לעבודתם. אחת הדרכים להתמודד עם הדיכאון שאחרי היא להתנחם בשלל המתוקים החדשים שנוחתים בחנויות, למשל בשבוע האקלרים של פושון

תגובות
שרון היינריך

החזרה מחופשת הקיץ לא קלה לפריזאים. אחרי חודש של מנוחה, אוכל ויין, צריכים הנרגנים לשוב לעבודתם. לא מדובר בעניין של מה בכך, שהרי חודש של ניתוק מוחלט מוציא אותם לחלוטין מהשגרה. הנחמה היחידה של הפריזאים היא החופשה הארוכה הבאה, הלא היא חופשת חג המולד.

ומה עושים עד אז? כיצד מעבירים הפריזאים את הימים השגרתיים שפקדו אותם? ממש עם החזרה מהחופשות מתחילים בוטיקי הקינוחים והשוקולד להשיק את קולקציות קינוחי החורף. בשלב הראשון נחשפים המוצרים רק לעיתונאים, אך לאט לאט המידע מתחיל לזלוג לקהל הרחב וחגיגת הקניות מתחילה. זה מכבר דיברנו כאן על ההכנות לסלון השוקולד המצויות בימים אלה בעיצומן והנה אחד האירועים המאפיינים את התקופה יצא לדרך. הפעם מדובר ב"שבוע האקלרים", של מעדניית פושון. בעבר, היה נהוג לציין את האירוע "רק" בסופשבוע של אקלרים, אבל לאחרונה גדל מספר ימי התצוגה לשבוע וממש בימים אלו מתקיימת המהדורה השמינית של חגיגת האקלרים.

שרון היינריך

אז מה זה אומר? ויטרינות שלמות מכוסות מרבדים של אקלרים במגוון גדול של צבעים, עיטורים, טעמים ומרקמים. חגיגה לכל אוהבי תחום הפטיסרי, לאוהבי המתוק (וגם המלוח) ולחובבי האסתטיקה והעיצוב. בימים שבהם האקלרים מוצגים בוויטרינות, עוגות הדגל והקינוחים של פושון יורדים מהמדפים והאקלרים מקבלים את כל הבמה. החנות כולה ממוקדת אך ורק באקלרים: סידור המוצרים משתנה, ויטרינות הפטיסרי מועברות למרכז הבוטיק וכל העובדים כולם מגויסים למשימת הפסים המרהיבים הללו. והאווירה בהתאם – כל אדם הנכנס לחנות פוער את פיו למראה המרבדים הצבעוניים הללו, וקשה לצאת ממנה ללא אקלר אחד לפחות.

כמויות האקלרים הנמכרות בכל רגע נתון בבוטיק מרשימות. עמידה קצרה ליד הוויטרינה מבהירה מדוע הוארך סוף השבוע לשבוע. המוכרים ממלאים ללא הפסקה את הוויטרינות ונדמה כאילו האקלרים לא מפסיקים לזרום. בזמן ביקורי, מעמיסה אחת המוכרות כ 20 אקלרים בצבעי הדגל הצרפתי על מגש, "מישהו ביקש את כל מה שיש לי כרגע בוויטרינה", היא מסבירה.

שרון היינריך

פטריק פאייה, השף פטיסייר של פושון רקח לשבוע זה טעמים חדשים ומיוחדים של אקלרים, ביניהם יצירות המופיעות בהופעה בכורה, לצד כאלה שכיכבו בשנה שעברה. מספר האקלרים השונים שנמכרים בשבוע האקלרים עומד על 36, ביניהם 11 אקלרים מלוחים ו 25 אקלרים מתוקים. השנה, החליט פאייה לתת כבוד לשני קינוחים צרפתיים קלאסיים - הבאבה-או-רום ועוגת האופרה המפורסמת שהומצאה על ידי מעדניית דלוואיו, ויצר אקלרים בדמותם.

שרון היינריך

בביקור האחרון במעבדת פושון בפריז טעמתי את אקלר הבאבא, שבדיוק באותו היום ייצר פאייה בפעם הראשונה. לטעמי, מדובר באחד האקלרים הטובים ביותר שנמכרים בפושון, משום ששילוב בצק השו (בצק רבוך) עם בצק הבאבא מצוין והעסיסיות שמגיעה מהרום מעניקה לאקלר רעננות משכרת. אקלר האופרה גם כן זוכה לציון גבוה מאוד, הן לאור הצורה המרהיבה שלו והן לאור שילוב הטעמים הנהדר וטעם הקפה המאפיין את עוגת האופרה, ומורגש היטב באקלר. עוד יצירה שהצליחה מאוד בשנה שעברה ולכן גם מיוצרת השנה היא אקלר היער השחור, המשלב טעמים של שוקולד איכותי, וניל מדגסקר ודובדבני אמרנה.

המבחר עצום, הבחירה קשה, אבל כל אחד יכול למצוא את עצמו בתוך שלל האפשרויות ותמיד אפשר לנסות יותר מאחד. במסגרת שבוע זה עולה כל אקלר מתוק 7 יורו ואקלר מלוח 8 יורו. אם אתם נמצאים בימים אלה בפריז, שבוע האקלרים מתקיים בין ה 11.9.2015 ל 19.9.2015. לא לוותר! 

FAUCHON

24-26 Place de la Madeleine

מטרו: MADELEINE

שעות פתיחה: שני עד שבת 08:00 עד 20:00.

__

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז כמה שנים ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו