בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פריז כמרקחה: הפטיסייר הטוב בעולם פתח סוף סוף פטיסרי

כאשר כריסטוף מישלאק, אחד הפטיסיירים הטובים בעולם, פותח פטיסרי חדשה אין פלא שפריז עומדת יפה בתור

8תגובות
שרון היינריך

הפטיסרי החדשה של כריסטוף מישלאק בפריז נפתחה. מישלאק, הידוע גם כמגה סלב של עולם הפטיסרי הצרפתית, נחשב לאחד השף פטיסיירים הטובים בעולם, ולא בכדי. הוא מפורסם ביכולת שלו ליצור וריאציות מודרניות של קינוחים קלאסיים, בשימוש בחומרי גלם מעולים ובגישתו הקלילה לעולם הכל כך רציני הזה. עד היום, היה אפשר להשיג את המעדנים של מישלאק במלון פלאזה אתנה היוקרתי ובמאסטרקלאס שלו, בה מועברים קורסים קצרים בפטיסרי וקיימת נקודת מכירה למגוון מצומצם של קינוחים ומוצרים אה-לה-מישלאק.

מסוף השבוע שעבר המבקרים בפריז יכולים ליהנות מבוטיק חדש של גאון הפטיסרי, המוקדש כולו לקינוחים ולאקססוריז תוצרת מישלאק. כך אפשר למצוא בחנות עוגות משפחתיות בחתימתו של מישלאק, לצד אחד הקינוחים האישיים המפורסמים ביותר שלו, ה- Miss K, הוא למעשה הרליג'יוז קרמל מלוח (המוגש גם במלון פלאזה אתנה, אך כבר ניתן לקבוע שזה בפטיסרי היה הרבה יותר טוב). באותה ויטרינה מככבים גם ה-Kosmik שהם קינוחי הצנצנות המפורסמים של השף פטיסייר, כשבכל יום אפשר לבחור מתוך מנעד של 10 סוגים שונים, ובכל שבוע משתנה המגוון.

שרון היינריך

כל עוגה ועוגה מרשימה יותר מחברתה לוויטרינה. כך למשל ה-Klassik הנראית כמו יער של פטריות ובתוכו שוקולד, תה ופירות יער, או הקלאסיק עם היוזו. כמובן שמישלאק לא מוותר גם על הקינוחים הצרפתיים הקלאסיים, ומעניק פרשנות מרשימה לקינוח הפרי-ברסט המפורסם אותו הוא מייצר בצורת נחש, או קינוח המיל פיי אותו הוא הופך על הצד. בכל יום יתארח בוויטרינה טארט חדש מסדרת ה-Fantastik המרשימה, שעד היום היוותה את אחד המוצרים הכי נמכרים בנקודת המכירה במאסטרקלאס. אצל מישלאק אין גבול ליצירתיות והדבר ניכר בכל פרט ופרט. 

שרון היינריך

אחד החידושים המעניינים של השף הוא ה-Cake, עוגות הנסיעה בפי הצרפתים. מדובר בעוגות המגיעות בצורת אליפסה והן כל כך עסיסיות ומרשימות ביופיין. מקסימה ביותר היא זו הירקרקה עם הפיסטוק, זו עם התפוזים והפסיפלורה ואי אפשר שלא לבהות בזו עם הפטל.

שרון היינריך

מישלאק הגאון יודע שמיקום טוב הוא שם המשחק, לכן החליט לפתוח את הבוטיק שלו באחד הרחובות המרכזיים ביותר של רובע המארה האופנתי. תנועת האנשים ברחוב הזה אדירה ונראה שבסופי שבוע המבקרים הולכים לבלות דקות ארוכות בתור כדי לשים ידם על אחד מהמעדנים של השף. החנות מעוצבת באופן שכל כך מאפיינת את האדם העומד מאחוריה. הצבע השולט הוא לבן, הוויטרינה מרשימה ביופייה והקירות מעוטרים במדפים ועליהם כל הספרים הרבים שהוציא מישלאק עד היום, ריבות, ממרחים, שוקולדים בצורות מיוחדות כמו קלטת, מקלדת וכפכפי אצבע, חטיפים מיוחדים ואפילו טי-שירטים.

שרון היינריך

MICHALAK PATISSERIE

16 rue de la Verrerie

שעות פתיחה:

רביעי 11:30 עד 19:00

חמישי עד ראשון 11:30 עד 20:00

מטרו: HOTEL DE VILLE

__

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז כמה שנים ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו