בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הולי קרפ

המקומות הכי טובים לאכול קרפ בפריז

חודש פברואר הוא הזמן בו הצרפתים אוכלים הכי הרבה קרפים בשנה, בגלל שני חגים בהם המאכל הרשמי הוא קרפ. שרון היינריך יצאה למסע דילוגים בין הקרפריות הרבות בפריז וחזרה עם שלוש הטובות ביותר

9תגובות
קרפ ב-BREIZH CAFE
שרון היינריך

אם אתם מטיילים בפברואר בפריז, אל תתפלאו אם תהיו מוקפים בהמון קרפים מלוחים ומתוקים, עמוסי כל טוב. כבכל שנה, החגיגה מתחילה ביום השני של פברואר, מועד קיומו של חג השנדלר (Chandeleur) ונמשכת כמעט לאורך כל החודש. יום אחד של חג והרבה מאוד ימים אחר כך שבהם מוכרים וצורכים את מאכליו.

"חג השנדלר הוא חג קתולי בו מציינים הנוצרים את הצגתו של התינוק ישו, 40 יום אחרי לידתו (חג המולד), בבית המקדש", מסבירה רותי שמעוני, חוקרת תרבות צרפת ובעלת עיטור כבוד מטעם ממשלת צרפת. "לזכר אירוע זה, נחגג חג השנדלר (תאורה) שבו צליינים היו מקיימים תהלוכות עם נרות שבהן כובדו בקרפים". אבל לא רק ענייני דת קשורים ביום הזה. "החג הדתי מתחבר לאירוע חילוני לגמרי", אומרת שמעוני, "2 בפברואר מסמל מעין הקדמה לאביב, תקווה לשפע, פריון, רנסנס והצלחת יבול עתידי. כך, חגגו במקביל חג דתי עם אירוע חילוני. הכנת הקרפים היתה אירוע ססגוני, מלווה גם באמונות תפלות, כמו הכנת הקרפים תוך כדי החזקת מטבע כסף או זהב".

בנוסף לחג השנדלר, במשך פברואר, מצוין עוד יום שבו נהוג לאכול קרפים. המארדי גרה (Mardi Gras או בתרגום פשוט, יום שלישי השמן) מצוין בכל שנה בתאריך אחר, 46 יום לפני חג הפסחא. היום הזה הוא היום האחרון לפני תקופת התענית ולכן נהוג לאכול בו מאכלים עשירים ושומניים, כמו למשל הקרפים או הבנייט שהן מעין סופגניות קטנות מטוגנות בשמן. השנה חל המארדי גרה ביום שלישי הבא (9.2).

הקרפ הוא בדרך כלל בצק דקיק העשוי מקמח חיטה או מקמח כוסמת, או אז הוא נקרא בפי הצרפתים גאלט והוא בעיקר מוגש כקרפ מלוח עם מילויים שונים. אחד המילויים המלוחים המפורסמים הוא השילוב של גבינה, נקניק וביצת עין. מדובר במאכל כמעט בסיסי בשביל הצרפתים שרואים בו ארוחה מלאה בליווי סלט ירוק, כשלקינוח כמובן מוגש הקרפ המתוק, העשוי בדרך כלל מקמח חיטה. הצרפתים נוגסים קרפים במקום הנקרא קרפרי. מגישים בו בדרך כלל קרפים מלוחים ומתוקים. יוצאים מן הכלל הם הסלטים הקטנים שמלווים את הקרפים המלוחים.

הזמן בשנה שהריזאים ניזונים מקרפ
שרון היינריך

מגוון האפשרויות עצום ולכל מקום הספסיאליטה שלו. האזור המפורסם ביותר בפריז שבו אפשר למצוא קרפריות תחנת הרכבת מונפרנס. מתחנה זו יוצאות הרכבות לברטאן, האזור המזוהה ביותר עם קרפים, בעיקר כאלה עם קרמל וחמאה מעולה. לטעמי, המעניינות יותר נמצאות דווקא באזור אחר של העיר. הנה כמה המלצות על קרפרי פריזאיות טובות במיוחד.

הקרפ הטוב ביותר בפריז -  Breizh Cafe

 קרפ הגבינה, הנקניק וביצת העין מכונה על ידי הצרפתים "גאלט קומפלט
שרון היינריך

את הסניף הראשון של ברייז פתח ברטראן לארשר ביפן. מטרתו היתה להראות ליפנים מה מקורו של הקרפ. הוא נולד בברטאן, מולדת הקרפים, וכאוהד מושבע של התרבות המאפיינת את אזור הולדתו, החליט להתעמק בנושא הקרפים. לפני 20 שנים פתח את הסניף הראשון של הקרפרי שלו. כיום בבעלותו סניפים רבים ביפן, בברטאן ובפריז. בקרוב ייפתח עוד סניף בגדה השמאלית, בואכה אזור האודאון.

טיפ ראשון, הזמינו מקום מראש! קפה ברייז הוא אחד המקומות המבוקשים ביותר בתחום הקרפים בעיר האורות. הגענו למקום עם פתיחתו ב 11:30, וב 12:00 הוא היה כבר מלא לחלוטין, כשמנהל המקום ז'אן-לוק מספר שכל המקומות הוזמנו עד השעה 15:00. הקרפים של ברייז ימיסו גם את מי שאיננו חובב קרפים, וכבר שמענו על כמה אנשים ששינו את דעתם אחרי בילוי במקום.

התפריט מורכב מגאלטים, קרפים מלוחים ממולאים במגוון מילויים. אחד המבוקשים הוא זה ה"פשוט" עם הגבינה, הנקניק וביצת העין והוא מכונה על ידי הצרפתים "גאלט קומפלט". עוד בתפריט גאלט עם תרד, גבינה וביצה; גאלט עם עגבניות, מוצרלה ובזיליקום ועוד מבחר רב. בתחום הקרפים המתוקים, הבחירה קשה עוד יותר. קרפ עם מוס שוקולד לבן ומאצ'ה עם תותים, או קרפ המוגש כטארט טאטין עם תפוחים מקורמלים וקלבדוס בוער, וכמובן קרפ קלאסי עם סוכר ועם חמאת בורדייה, המפורסמת כחמאה הטובה בעולם. יש עוד כל כך הרבה אפשרויות ואני בוחרת בקרפ עם קרם ערמונים, גלידת ערמונים וקרם שאנטיי. ללא ספק, הקרפ הטוב ביותר שטעמתי עד כה בפריז, ובכלל. הבלילה עצמה פשוט מושלמת, הקרפ לא יבש מדי ולמרות שהוא דק, הוא מרגיש עסיסי ועם נוכחות נעימה. קרם הערמונים עדין, גלידת הערמונים מעולה והקצפת כל כך טרייה ועדינה.

Breizh Cafe

109 rue Vieille du Temple

75003 Paris

שעות פתיחה: רביעי עד שבת 11:30-23:00, ראשון 11:30-22:00

הקרפ הקלאסי -  Creperie Suzette

כמו פונדק ישן, עם אווירה חמימה ואינטימית - קרפרי סוזט
שרון היינריך

לא רחוק מברייז, על רחוב החנויות של רובע המארה, נמצא אחד מהמקומות הקלאסיים בתחום - קרפרי סוזט. היא מעוצבת כמו פונדק ישן, עם אווירה חמימה ואינטימית. בקומה הראשונה מוצבים לאורך הקירות שולחנות גבוהים עם כיסאות בר, ולאורכו של הקיר שממול נמצא בעצם המטבח הפתוח שבו נרקחות המנות. במקום מגישים גאלטים מלוחים, סלטים וקרפים מתוקים.

המקום מתמלא בשעות הצהריים בתוך כמה דקות וממשיך להיות עמוס עד לשעות הסגירה. הצרפתים מזמינים גאלט מלוח ומיד לאחר מכן קרפ מתוק. מבחינה תרבותית כל ארוחה בצרפת מסתיימת בקינוח וכאשר אוכלים ארוחת קרפים המנה המלוחה היא קרפ מלוח (גאלט) והמנה המתוקה היא הקרפ המתוק. כך יוצא שבדרך כלל צרפתי יאכל במסעדת קרפים שני קרפים.

המגוון בסוזט גדול וכל אחד יכול למצוא מנה המתאימה לו, החל בגאלט פיקאסו העשיר בגבינות (אמנטל, עזים וגבינה כחולה) וגאלט טמפל עם גבינה, ביצה, עגבניות וסלט, וכלה בגאלט שארלוט עם בשר טחון, גבינה, ביצה, רוטב עגבניות ובזיליקום. בתחום המתוקים מככב הקרפ עם הנוטלה, כמו זה עם החמאה והסוכר וכמובן הקרפ המפורסם של סוזט עם מילוי של תפוחים מקורמלים עם תבלינים, ציפוי של קרם קרמל וקרם שאנטיי.

Creperie Suzette

24 rue des Francs Bourgeois

75004 Paris

שעות פתיחה: כל השבוע, 12:00-22:30

הרג'וקו בפריז Princess Crepe -

בקרפ היפני המילוי נעשה לאחר שהוא הוסר מהאש
שרון היינריך

בלב האזור היהודי של המארה, בין קצביות ומעדניות כשרות, התמקמה אחת מחנויות הקרפים המוזרות ביותר בפריז, נסיכת הקרפ. החנות הוורודה והמתוקה נראית כאילו נלקחה מרובע הרג'וקו בטוקיו שבו אפשר לחזות ב"נערות הרג'וקו", המפורסמות בסגנון הלבוש המיוחד שלהן. התפאורה כמו לקוחה מעולם הקומיקס היפני, הקירות מעוטרים בציורי דמויות ורודים וכחולים ועל הדלפק מונחות דמויות מעולם המנגה.

כשנכנסים לחנות מרגישים לרגע ביפן. בחורות יפניות חייכניות מקבלות פנים בצחקוק נבוך ומנסות להסביר על הקרפים. לא בצרפתית, לא באנגלית, רק יפנית. אחרי חילופי דברים בעיקר עם הידיים ובאמצעות תפריט המוצג לכל לקוח בחרנו בקרפ תותים, בננה, קולי פטל וקצפת. 

הקרפ היפני ב-  PRINCESS CREPE
שרון היינריך

בקרפ היפני המילוי נעשה לאחר שהוא הוסר מהאש, כך שכל התכולה נשארת טרייה וקרירה ולא נמסה כעבור שניות. בהרמוניה מתואמת הרכיבו השניים את הקרפ. כל המילוי מונח על אזור אחד של הקרפ העגול, שאותו מסובבים לאחר מכן סביב עצמו ויוצרים חרוט, כמו גביע גלידה. כך נוצר מעין כלי קיבול מבצק הקרפ שבתוכו מילוי טרי ועסיסי. לקישוט מפוזרות על הקרפ סוכריות צבעוניות וננעץ בו מקל פוקי (או בצרפתית, מיקאדו). כמה טעים וכמה יפני. מחירי הקרפים היפניים בפרינסס מגוחכים ביחס למחירי הקרפים בפריז (4-5 יורו לקרפ).

Princess Crepe

3 rue des Ecouffes

75004 Paris

שעות פתיחה: שלישי ורביעי 13:00-19:00, שישי עד ראשון 13:00-19:00

_

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו