המתכון האולטימטיבי לחובבי שוקולד וערמונים

אוהבים ערמונים? אוהבים עוגות שוקולד? כנראה שאתם חייבים לנסות המתכון לעוגת שוקולד, ערמונים וממרח שקדים של שרון היינריך

שרון היינריך
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת שוקולד ערמונים וממרח שקדים
עוגת שוקולד ערמונים וממרח שקדיםצילום: שרון היינריך
שרון היינריך

לפני שנצלול פנימה, תחילה וידוי: קוראים לי שרון ואני חובבת ערמונים. אבל ממש. מבחינתי מדובר בחומר הגלם האולטימטיבי. הרי אפשר לאכול אותו ללא כל תוספת בצורת ערמונים קלויים, במנות מתוקות או במנות מלוחות. מגוון גדול כל כך של אפשרויות עם חומר גלם אחד. 

לפני מספר שבועות התפרסם כאן מתכון לפונדנט הערמונים המעולה של שוק מובר, או יותר נכון בסגנון שוק מובר, מפאת סודיות המתכון. מאז הפרסום, אני מקבלת בכל יום מיילים רבים עם תמונות ותגובות על המתכון. כנראה שיש בהם משהו בערמונים הערמומיים הללו. עניין המתכון הגיע אפילו לחנויות המתמחות, אותם פקדו קוראים רבים על מנת לרכוש את קרם הערמונים. במקרה אחד, הסבירה נציגת החנות שיש איזה מתכון שעושה גלים ברשת ובעתיו מגיעים לרכוש את הקרם.

אז למי שעוד נשאר קרם ערמונים, ולמי שרוצה לנסות עוד מתכון עם הארומה החורפית הזו, הנה מתכון נפלא לעוגת שוקולד, ערמונים וממרח שקדים. השילוב הזה של שוקולד, ערמונים ושקדים הוא נהדר ומתאים במיוחד לימים קרים ואפורים. מרקם העוגה מזכיר פונדנט, משום שמשקל החומרים היבשים נמוך מאוד ביחס למשקל חומרים השומניים והנוזלים שבמתכון. את ממרח השקדים, ניתן למצוא בקלות בחנויות הטבע והוא מוסיף הרבה למתכון, אז אולי הוא לא קריטי, אבל אל תוותרו עליו.

עוגת שוקולד ערמונים וממרח שקדים

עוגת שוקולד ערמונים וממרח שקדים
עוגת שוקולד ערמונים וממרח שקדיםצילום: שרון היינריך

תבנית עגולה 20 ס"מ (מומלץ לעשות שימוש בתבנית נמוכה יותר מתבנית עוגה רגילה, אך לא תבנית טארט)

חומרים:

150 גרם שוקולד מריר 64% ומעלה

4 ביצים בינוניות מופרדות

100 גרם סוכר חום בהיר

כפית מיץ לימון

קורט מלח (עדיף פלור-דה-סל)

150 גרם קרם ערמונים

100 גרם ממרח שקדים

30 גרם קורנפלור

הכנה:

1. מחממים תנור ל- 170 מעלות, משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה.

2. ממיסים שוקולד בבן מארי על אש קטנה. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.

3. שמים בקערה את החלמונים עם הסוכר, מקציפים באמצעות מיקסר או מטרפה ידנית, עד שהתערובת נעשית בהירה.

4. שמים בקערת המיקסר עם וו הקצפה את החלבונים עם כפית מיץ לימון וקורט מלח ומקציפים לקצף יציב.

5. לתערובת החלמונים מוסיפים קרם ערמונים, ממרח שקדים ושוקולד מומס, טורפים, מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. מקפלים את החלבונים בהדרגה לתוך התערובת. מומלץ להוסיף תחילה שליש מכמות החלבונים ולערבב לתוך התערובת, על מנת להפוך את אותה לקלילה יותר. מקפלים בעדינות את יתרת החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.

7. יוצקים את התערובת לתבנית, אופים כ 40-45 דקות עד שהעוגה יציבה, אך לא יבשה מדי.

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon 

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ