פריז נערכת לחורף: הממתקים בשיאם

בפריז הסתיו כבר בעיצומו ועם ההכנות לחג המולד ולקור הצפוי, העיר נשטפת בקינוחים ובממתקים חורפיים שאסור לפספס: מקרמבו ב-27 טעמים, דרך פונדנט ערמונים ועד שוקו חם

שרון היינריך
פריז
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שרון היינריך
פריז

השלכת בפריז כבר בשיאה. העצים כמעט עירומים מעלים ונדמה שאת מקומם תפסו נורות החג שנתלו בעיר החודש, כהכנה לקראת חגי החורף שיתחילו ב 24/12 עם הגעתו של ערב חג המולד (בצרפתית Noel). כמובן שהחג הזה, הנמשך בעצם יום אחד, הוא סיבה נפלאה לחגיגה ארוכה מאוד, המתחילה בדרך כלל כבר באמצע חודש נובמבר. את ההכנות מתחילה עיריית פריז עוד באוקטובר, כך שבכל שנה בתחילת הסתיו ניתן לראות את עובדי העירייה ועובדי חברת החשמל פושטים על רחובות מרכזיים בכל רובע, מכשירים את התשתית לקישוטי החג ותולים את הנורות. ואז כבמטה קסם נדלקים האורות בטקס חגיגי, וכולם מרגישים לחודש וחצי כמו בפארק של דיסני, ובכל שנה מחדש, סליחה על הקלישאה, זה מחמם את הלב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ