אמריקנית לחה ונימוחה בפריז

שרון היינריך הלכה לטעום את ה"קוּקי" - אותה עוגייה אמריקנית שמשגעת את הרחוב הצרפתי. וחזרה עם טעם של עוד

שרון היינריך
פריז
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קוקי
צילום: שרון היינריך
שרון היינריך
פריז

לאורה אוהבת עוגיות, והרבה. היא עוד לא בת 30 וכבר בעלת עסק משלה לייצור "קוקיס", כאלו המוכרות לנו יותר מאזור ארצות הברית מאשר ממדף הקינוחים הצרפתי. הקוקיס הגיעו לפריס כבר לפני שנים רבות וישנם כמה מותגים המייצרים אותן, אך למרות ואולי בגלל העובדה כי הן אינן ילידות צרפת, לא תוכלו למצוא את העוגיות הללו באף פטיסרי צרפתית קלאסית, ואף שף פטיסייר צרפתי שמכבד את עצמו ואת מורשתו לא יכניס לוויטרינה שלו את האורחת האמריקאית הזו.

לאורה מייצרת את העוגיות שלה, "הקוקיס", כבר יותר משלוש שנים. בתחילה מכרה אותן דרך מספר מקומות מצומצם אבל עם הזמן, הביקוש גדל והייצור החודשי הגיע לכמויות של אלפי עוגיות, עד שהחליטה לאורה, בתחילת שנת 2014 - לקפוץ אל המים ולפתוח מקום משלה. כדי שתוכל לעשות זאת, היה עליה לגשת, חרף כל הניסיון שצברה, למבחני ה- CAP, תו התקן בו מחויב כל המעוניין לפתוח פטיסרי בצרפת (כן, הדרישות כאן גבוהות).

הבוּ לי עוגייה צילום: שרון היינריך

אחר שעברה את המבחנים בהצלחה, פתחה לאורה את בוטיק - Scoop me a Cookie, הממוקם ברובע ה- 11. רובע זה הפך בשנים האחרונות לרובע צעיר ותוסס, משופע מקומות בילוי המושכים סוגים שונים של אוכלוסיות, ובעיקרן - צעירים. אחד הרחובות התוססים ברובע הוא רחוב אוברקמפף, והבוטיק של לאורה נמצא באחד הרחובות הקטנים שיוצאים ממנו.

בבוטיק, לאורה מסדרת את העוגיות על מגשי העץ החדשים שרכשה: כמעט 20 סוגים של עוגיות, בכולן בולטים שילובי טעמים ומרקמים ייחודים שהגתה, ניסתה והמציאה בעצמה. העוגיות יוצאות לוהטות מאזור האפייה, הנמצא ממש מאחורי הוויטרינה, שחוצצת כמעט באכזריות. את הייצור ניתן לראות מהבוטיק, דרך חלון רחב המחבר בין אזור המכירה למטבח רחב הידיים. האפייה מתבצעת לאורך כל שעות היום, לעיני הלקוחות, ולאורה מתחייבת כי כל עוגייה המוצערת למכירה במקום היא טרייה-טרייה, עשויה בעבודת יד ומקפלת מקסימום השקעה. על מנת לשמור על טריות ומגוון מירביים, נאפות עוגיות מסוגים רבים במגשים מעורבים, בעוד בוויטרינה עצמה, מונח כל פעם רק מספר מצומצם.

Give me more

בתרגום פשוט: "תן לי עוד", שמה של אחת העוגיות החביבות עליי: מרקמה מעולה ואפייה מדוייקת של הבצק מאפיינת אותה, שיוצא לא יבש מדי ולא רטוב מדי, דביק בדיוק במידה, ממש כמו שקוקי צריכה להיות. העוגייה משובצת אגוזי לוז מפיאמונטה (באיטליה), שמקורמלים בעבודת יד וצ'אנקים של שוקולד ג'אנדוז'ה של ולרונה. עוגייה נפלאה זו, כשמה כן היא - כי אחרי שטועמים ממנה רוצים עוד, זו עוגייה עם טעם של עוד.לאורה מקפידה לעבוד עם חומרי גלם מעולים, כך למשל תוכלו למצוא אצלה בעוגיות פלור-דה-סל (מלח משובח) מהטובים שיש לקנות בצרפת או שוקולד משובח מבית ולרונה. ואם בוולרונה עסקינן, אז בחנות גם תוכלו לרכוש את מוצרי השוקולד האיכותי בעולם, כמו טבלאות עם אחוזים שונים של מוצקי קקאו או שקיות של מטבעות שוקולד לאפייה.

עשויות מחומרי הגלם הטובים ביותר, הקוּקיס של לאורהצילום: שרון היינריך

Drive me Nuts

עוד עוגייה מעולה המקפלת בשמה משחק מילים משעשע. אם אתם חובבים שוקולד מריר, זו העוגייה בשבילכם. היא מכילה שוקולד מריר מסוג Nyangbo ואגוזי מלך מפריגור, הידועים כאגוזים באיכותם הגבוהה.

Bog

עוד עוגייה נפלאה לחובבי השוקולד המריר. זו עוגיה חומה ושוקולדית שבסיסה עשוי מחמאת בוטנים פאדג'ית ועסיסית.

Whoopie

לאלו שהתמזל מזלם, יתכן שהגעתם ביום בו לאורה מציעה למכירה את ה"וופי", אני טעמתי את ה-Whoopie Kinder, שזו מעין עוגיית סנדוויץ', ממולאת קרם שוקולד משובח ושקוביית שוקולד קינדר נחה עליה.

סנדוויץ וופי-קינדרצילום: שרון היינריך

ראו הוזהרתם, מאוד קשה לבחור מבין מנעד העוגיות שמציעה לאורה, מומלץ לנסות בכל פעם משהו אחר, עד שמוצאים את האחת (בהנחה שיש רק אחת). במקום ניתן לרכוש גם קפה, שאפשר להעיד עליו שהוא טוב ביחס לקפה הפריזאי. לבסוף, פעילות מומלצת היא רביצה על הספה הפינתית האדומה, יחד עם הקפה והעוגייה, תוך כדי שאתם צופים בהנאה בלקוחות המיוסרים המתקשים לבחור עוגיות.

5/7 rue Crespin du Gast

75011 Paris

שעות פתיחה: שלישי עד שבת 12:30 - 19:30, ראשון 12:30- 19:00

מטרו: MENILMONTANT

סניף חדש:

72 rue Legendre

75017 Paris

שעות פתיחה: שלישי עד שבת 10:00-19:30, ראשון 10:00-19:00

מטרו: BROCHANT

קפה ומאפה נוסח Scoop me a Cookieצילום: שרון היינריך

לאתר

לפייסבוק

____

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז כמה שנים ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ