שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

עוגיות השלום העולמי של פייר ארמה

בגלגולן הקודם נקראו עוגיות השוקולד הפשוטות למראה בשם Korova, אך בזה הנוכחי הן כבר נקראות "עוגיות השלום העולמי", בשל האמונה כי צריכה יומית של המעדן הזה תוכל להביא לשלום המיוחל. ויש גם מתכון

שרון היינריך
פריז
עוגיות השוקולד של פייר ארמה
צילום: שרון היינריך
שרון היינריך
פריז
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

בפעם הראשונה טעמתי אותן אצל חברה. היא ניסתה להרשים אותי עם עוגיות של פייר ארמה, גאון הפטיסרי, אחרי שטעמתי בערך כל יצירה שיצאה תחת ידיו. האמת היא שמדי פעם עוגיות פשוטות הרבה יותר עושות לי את זה מאשר קינוח מתוחכם. לעתים בלוטות הטעם שלנו לא רוצות להתחיל סמינריון של פענוח טעמים ומרקמים, ודי להן במשהו איכותי אך פשוט ובעיקר מנחם. טעמתי אחת ולא יכולתי להפסיק, ואולי זה החיסרון היחיד שלהן.

את העוגיות האלה, שנקראו "Korova" בגלגולן הקודם, או "עוגיות השלום העולמי" בגלגולן המאוחר יותר, רקח ארמה למסעדה פריזאית בשם Korova. את המתכון הוא העניק לקונדיטורית וכותבת ספרי הבישול הרבים דורי גרינספן, וזו פרסמה אותן לראשונה בספרה "Paris Sweets". בהמשך, מעידה גרינספן, סיפר לה אחד משכניה שהוא ומשפחתו אוהבים מאוד את העוגיות ונוהגים לקרוא להן "עוגיות השלום העולמי", משום שהם מאמינים שצריכה יומית של המעדן הזה תוכל להביא לשלום עולמי. גרינספן אהבה מאוד את הרעיון ובספרה "Baking: From My Home to Yours" היא כללה את המתכון בשמו החדש.

אז אני לא יודעת אם העוגיות האלה יביאו לשלום עולמי, אבל הן בהחלט עוגיות השוקולד הכי טובות שטעמתי. תוסיפו להן גלידה וצרו לכם קוקילידה ביתית ובכלל עשיתם לעצמכם את הקיץ. אני מזהירה מראש, הן ממכרות!

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז כמה שנים ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon

תגיות:

רכיבים

  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (30 גרם) אבקת קקאו משובח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 160 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/4  כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית מלח (רצוי פלור-דה-סל fleur de sel)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 150 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ לחתיכות קטנות

הוראות הכנה

מנפים ביחד קמח, קקאו ואבקת אפייה.

מערבבים חמאה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם חלק.

מוסיפים לחמאה את שני סוגי הסוכר ומקציפים (קרמאז'), מוסיפים תמצית וניל ומלח ומקציפים.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח, קקאו ואבקת האפייה. מערבבים רק עד לקבלת גושי בצק.

מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד לקבלת בצק קרוב לאחיד. מומלץ לערבב כמה שפחות.

 אוספים את הבצק לגוש אחיד, מחלקים לשני חלקים ויוצרים מכל חלק גליל. מומלץ שקוטר הגליל יהיה 3.5-4 ס"מ.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

מחממים תנור ל- 170 מעלות וחותכים את גלילי העוגיות לדסקיות ברוחב 1 ס"מ.

 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, יש להקפיד על מרווח בין העוגיות משום שהן מתרחבות.

אופים כ- 12 דקות (תלוי בתנור). העוגיות תיראנה לכם לא אפויות מספיק, אבל זה בסדר, הן מתקררות ומתקשות.

זה השלב שבו טורפים אותן. אפשר גם לקחת כף גלידה יפה לשים בין שתי עוגיות ולהעביר כך את הקיץ.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ