מתכון |

עוגיות שוקולד ללא גלוטן של סבסטיאן לנגלה

מתכון לעוגיות שוקולד לנמענעים מגלוטן מהקולקצייה של הפטיסרי החדשה גאטה בפריז

שרון היינריך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שרון היינריך
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
מנות:25-30 עוגיות
עוגיות שוקולד ללא גלוטן של סבסטיאן לנגלה
עוגיות שוקולד ללא גלוטן של סבסטיאן לנגלהצילום: שרון היינריך

רכיבים

  • 250 גרם חמאה רכה
  • 310 גרם סוכר חום בהיר
  • 5 גרם מלח
  • 1 ביצה בגודל  M
  • 280 גרם קמח אורז
  • 70 גרם קמח תירס
  • 4 גרם אבקת אפייה
  • 350 גרם שוקולד 70% מומס
  • 100 גרם שוקולד חלב קצוץ גס

הוראות הכנה

1. בקערת מיקסר שמים חמאה, סוכר ומלח. על ראש מקיסר מרכיבים וו ערבול (גיטרה) ומערבלים.

2. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד לקבלת מסה אחידה.

3. מוסיפים קמח אורז, קמח תירס, אבקת אפייה ושוקולד מריר מומס וממשיכים לערבל.

4. מוסיפים שוקולד חלב קצוץ ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. הבצק שמתקבל רך מאוד ולא ניתן לעיבוד בשלב זה.

5. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד להתייצבות אבל לא התקשות (כ-20 דקות). מוציאים מהמקרר, מעבדים מעט בידיים ויוצרים גלילים בקוטר 6 ס"מ, מחזירים למקרר.

6. כשהבצק קשה לגמרי, מוציאים אותו מהמקרר. חותכים לדסקיות בעובי 1 ס"מ. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה/דף סיליקון.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות.

שרון היינריך

בעלת הטור "פטיפורים"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ