לינזר טורט אלזסי של אלופת העולם בריבות - פטיפורים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לינזר טורט אלזסי של אלופת העולם בריבות

עוגות הלינזר של כריסטין פרבר עשו לעצמן שם בכל רחבי צרפת. שרון היינריך נסעה עד אלזס בשביל לבקש את המתכון מהגברת הראשונה

תבנית בקוטר 24 ס"מ דרגת קושי: בינוני
לינזר אלזסי
שרון היינריך

בכל פעם שאנחנו חוזרות מאלזס אנחנו מביאות אתנו כמה מוצרים שבלעדיהם אי אפשר לשוב לפריז. יינות לבנים, גבינת מוסטר, ריבות של כריסטין פרבר (המועדפות: ריבת משמש, ריבת פטל סיגליות והאגסים עם וניל) וכמובן שכמה מעוגות הלינזר המפורסמת שלה.

לינזר טורט היא עוגה אוסטרית, שקיבלה את שמה מהעיר לינץ. יש הטוענים שהיא העוגה העתיקה בעולם, כשהמתכון הראשון שלה פורסם בשנת 1653. בסיס העוגה הוא בצק מיוחד עשוי שקדים או אגוזים טחונים, בין פריך לבחוש, לא ממש פשוט לעבודה משום שהוא רטוב מאוד. את הבצק מתבלים בתבלינים כמו קינמון, ציפורן, וניל, הל ועוד. מעל הבסיס מורחים שכבה נדיבה של ריבה חמצמצה, בדרך כלל ריבת פטל, או שזיפים ויש גרסאות עם ריבת משמש או רוברב. טעמיה מזכירים מאוד את לחם התבלינים העשיר בדבש, קינמון, הל וציפורן והיא נחשבת למעדן של חורף, במיוחד לפני חג המולד, אבל בינינו - היא מתאימה לכל השנה.

בביקור האחרון אצל פרבר, החלטתי שהגיע הזמן לבקש ממנה מתכון. לשמחתי, הסכימה הגברת הראשונה של הריבות לחלוק עמי את המתכון וגם שמחה מאוד שאמרתי לה שאני עומדת לחלוק אותו אתכם. וכך, הגענו פריזה עם 4 עוגות לינזר, 6 ריבות ומתכון אחד.

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon 

13תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

270 גרם קמח רגיל

40 גרם שקדים טחונים

3 גרם קינמון טחון

7 גרם קקאו

3 גרם אבקת אפייה

קורט מלח

130 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

130 גרם סוכר

2 ביצים M טרופות קלות

 

400 גרם ריבת פטל או שזיפים או משמשים

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

במיקסר עם וו ערבול (גיטרה) מניחים קמח, שקדים, קינמון, קקאו, אבקת אפייה ומלח. מערבלים קלות. מוסיפים חמאה וסוכר וממשיכים לערבל עד שהחמאה נטמעת בקמח. מוסיפים ביצים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד (הבצק מתקבל לח מאוד ודביק).

פורסים על משטח העבודה ניילון נצמד ומניחים עליו את כדור הבצק. עוטפים את הכדור בניילון ומרדדים אותו מעט בתוך הניילון הנצמד לקבלת שטח פנים גדול יותר. מכניסים למקרר לשעתיים.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בקוטר 28 ס"מ בעובי כ 5 מ"מ. אם הבצק לח/דביק מדי לעבודה, מומלץ להניחו בין שני דפי אפייה ולרדד.

משמנים רינג בחמאה ומניחים אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים את עלה הבצק על הרינג ומהדקים את הבצק לדפנות. את שאריות הבצק מסירים באמצעות גלגול מערוך על הדפנות. דוקרים את הבצק במזלג ומכניסים למקרר לכחצי שעה.

קורצים משאריות הבצק עיגולים קטנים, לבבות, או פסים ליצירת הקישוט שעל הטארט. מכניסים למקרר.

מוציאים את הבסיס מהמקרר ויוצקים עליו את הריבה. מקשטים בעיגולי בצק, לבבות בצק או פסים בצורת שתי וערב.

מכניסים את הטארט לאפייה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. אופים כ 30 דקות, עד שהבצק אפוי וריח הקינמון ממלא את הבית.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות