בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתוק המלוח

בשינוי אדרת: מנות שהתחפשו

לחם פודינג שהפך למק אנד צ'יז, פאי לימון התחפש לפיצה, פטה כבד בדמות אקלייר מרהיב ועוגיית אוריאו משובחת היא למעשה סביצ'ה. השפית לירז שדה מבראסי עין כרם קיבלה אתגר לפורים וזאת התוצאה

5תגובות
פיצה לימון
אפיק גבאי

בגרסה האמריקאית לחג הפורים הידועה יותר כחג ליל כל הקדושים, הרי הוא האלווין, פתאום צצות מכל עבר מנות שהתחפשו. בקונדיטוריות אפשר לראות פתאום המבורגרים מתוקים או דונאטס עם ציפוי מפתה אך מלוח. משם בעצם עלה הרעיון לאתגר את עצמנו ולכבוד פורים להפוך את המלוח למתוק ואת המתוק למלוח. אז מנה קלישאתית כמו פטה כבד, שאפשר למצוא בכל מסעדה הפכתי לאקלייר, את הסביצ'ה הפכתי לעוגיית אוריאו מלוחה, את הפיצה הפכנו לפאי והמנה הקשה מכולם - את הברד פודינג הפכנו לסוג של מק' אנד ציז'. אז שיהיה חג שמח ונסו את זה בבית - זה פשוט וטעים.

איך הופכים פיצה לפאי לימון?

בין פיצה לפאי לימון יש הרבה מאוד דברים משותפים ולכן היה לנו מאוד קל לקחת את הרעיון של פיצה ולהפוך אותה לעוגה ואם כבר עוגה - אז פאי לימון.

חומרים לתחתית:

380 גרם עוגיות לוטוס

250 גרם חמאה

ההכנה:

טוחנים את החמאה והביסקוויטים לתערובת אחידה ומסדרים בתבנית אפייה קפיצית בגודל 24 עם נייר אפייה מתחת.

אופים 5 דקות ב- 180 מעלות.

מצננים לגמרי.

למלית לימון:

240 מ"ל מיץ לימון (כוס)

4 ביצים

4 חלמונים

גרידה מ-2 לימונים

150 גרם סוכר (2/3 כוס)

170 גרם חמאה חתוכה לקוביות

ההכנה:

מחממים את כל המרכיבים בסיר על אש בינונית (מכינים מסננת דקה לסינון הבלילה).

מערבבים כל הזמן עד שהבלילה הופכת אחידה ומוצקה ושומרת על צורתה כאשר מרימים את המטרפה מהסיר.

מעבירים במסננת.

שופכים על תחתית הלוטוס ואופים למשך חמש דקות ב- 180 מעלות.

 

אקלייר פטה כבד
אפיק גבאי

איך הופכים פטה כבד לאקלייר?

למנה שהוציאה אותנו לדרך קיבלתי דווקא השראה בביקור בקונדיטוריה במבשרת ציון. בקונדיטוריה עמודו אקליירים יפהפיים ממולאים בשוקולד. תהיתי, האם אפשר לעשות אקלייר מלוח? הרי יש פחזניות ממולאות ובצק רבוך בסופו של דבר הוא בצק רבוך. משם הדרך לקחת מנה שחוקה כמו הפטה כבד עם הריבה המתוקה בצד, היתה קצרה. למי שרוצה לנסות זאת לבד, אפשר לדלג על שלב הכנת האקלייר ולרכוש כאלו ריקים ולמלא בעצמכם.

חומרים ל-20 מנות אישיות:

600 גרם כבדים נקיים

200 גרם חמאה (או מחמאה למי שמעוניין בגרסה כשרה)

300 גרם בצל חתוך לפרוסות

שן שום

שוט של ברנדי

2 כפות דבש

מלח פלפל

ההכנה:

ממיסים חמאה ומוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמושחם.

מוסיפים את הכבדים וצורבים אותם עד למידת עשייה מדיום בערך 4 דקות.

מוסיפים את השום, הברנדי והדבש לעוד חצי דקה בערך.

מורידים מהאש מצננים לגמרי.

מסננים את הכבדים מהרוטב.

טוחנים במג'ימיקס תוך כדי הוספת החמאה בקוביות לאט לאט.

מעבירים לשקית זילוף.

חומרים לקונפיטורת תות:

240 גרם מחית תות

50 גרם דבש

65 גרם סוכר

6 גרם פקטין

ההכנה:

מניחים בסיר דבש ומחית ומחממים בלבד {בודקים חום עם האצבע}.

מערבבים את הסוכר והפקטין ומוסיפים לאט לאט לסיר.

מביאים לרתיחה עדינה ומערבבים כל הזמן עד להסמכה.

מקררים וטוחנים עם בלנדר מוט.

חומרים לאקלייר (אפשר גם לקנות מוכן בקונדטוריה):

240 מ"ל מים (כוס)

100 גרם מחמאה / חמאה

5 גרם סוכר (כפית)

קורט מלח

140 גרם קמח (כוס)

5 ביצים בגודל לארג' (240 מ"ל)

ההכנה:

מערבבים מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר על אש בינונית.

מביאים לרתיחה ומיד מורידים מהאש, מוסיפים קמח ומערבבים עד שאחיד ומחזירים לאש.

מערבבים ללא הפסקה עד שהמסה נפרדת בקלות מדפנות הסיר והיא מוצקה.

מעבירים את המסה לקערת מיקסר עם וו גיטרה.

מערבבים 2 דקות עד שהמסה מתקררת ומתחילים להוסיף את הביצים אחת אחת על מהירות בינונית.

שימו לב: לא מוסיפים ביצה עד שהקודמת התאחדה לגמרי בבצק.

מעבירים לשקית זילוף (אפשר לשמור את הבלילה עד יומיים בקירור) ומחממים תנור ל- 200 מעלות.

מזלפים אקלריים בגודל 5*2 ס"מ על נייר אפייה ומעבירים על האקלייר מזלג רטוב מעט ליצירת הפסים.

אופים מיד למשך 10 דקות.

מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד 25-30 דקות.

מכבים תנור, פותחים מעט את הדלת ומניחים לאקלייר להתייבש עוד רבע שעה בערך.

הרכבת המנה:

חותכים את האקלייר לאורך מזלפים פטה כבד וסוגרים.

מגישים עם ריבה ותותים.

 

סביצ'ה אוריאו
אפיק גבאי

איך הופכים סביצ'ה של מוסר ים לעוגיית אוריאו?

יש לנו בבית חולשה לעוגיות אוריאו, ובעיקר לאלו המצופות שוקולד והמושחתות יותר. עם הקפה של הבוקר וכשגנבתי עוגייה אחת תהיתי מיד איך אפשר לקחת אותה לפרויקט הזה ולהפוך אותה למשהו מלוח. אז נזכרתי בטוויל שומשום ואניס שהכנתי בעבר והוא למעשה מחליף את העוגיות ודג משודך אל הטוויל בצורה מושלמת.

חומרים:

200 גרם פילה מוסר ים נקי וחתוך לקוביות

כף לימון

מלח פלפל

טוביקו או קוויאר סלמון {לא חובה אבל אפשר למצוא בחנויות מתמחות}

ההכנה:

מערבבים יחד את כל המרכיבים

ומתקנים תיבול לפי הטעם

חומרים לקרם וואסבי:

כף אבקת וואסבי

4 כפות שמנת חמוצה

ההכנה:

מערבבים יחד

חומרים לטוויל שומשום שחור:

250 גרם שומשום שחור (כוס)

1 ביצה

60 גרם שמן (4 כפות)

30 גרם סוכר (2 כפות)

55 גרם קמח (שליש כוס)

10 גרם מלח (2 כפיות)

כף זרעי אניס

ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מקציפים ביצה עם סוכר מוסיפים שמן, שומשום, קמח וזרעי אניס.

נותנים לבלילה לנוח 10 דקות לפני שעובדים איתה.

משטחים את הבלילה בין 2 ניירות אפייה לגובה של חצי ס"מ.

אופים 12 דקות.

קורצים עיגולים כשהטוויל עדיין חם (למראה של עוגייה) או שמצננים ושוברים צורות אקראיות.

הרכבת המנה:

מניחים טוויל ומעליו את הדג שתיבלנו ומעל את הקוויאר סלמון, מגישים עם קרם וואסבי בצד.

ברד פודינג
אפיק גבאי

איך הופכים מק אנד צ'יז לברד פודינג?

המנה היותר מאתגרת בפרויקט הזה. אצלנו בבית מאוד אוהבים ברד פודינג, זו מנה כיפית, מחממת ומושחתת והיה לנו אתגר גדול מאוד איך לעשות עם זה משהו. ערב אחד, כשהכנתי לילדים מקרוני עם גבינה - או כפי שאנחנו מכירים כמק' אנד צ'יז זה נראה לי פתאום אותו דבר - אותו מרקם, רק טעמים שונים.

חומרים:

10 קוראסונים קטנים או 3 גדולים

אפשר להחליף ב- 7 פרוסות לחם לבן/ חלה

וכמובן שאפשר גם להוסיף שאריות עוגה בחושה / בריוש

אפשרות נוספת בננות חתוכות

פקאנים/ בוטנים מסוכרים/ אדוזי לוז / שקדים

לבלילה:

ליטר שמנת מתוקה

100 גרם סוכר

כפית תמצית וניל

10 ביצים

מערבבים את כל חומרי הבלילה

שופכים על הקוראסונים/ לחם ונותנים לבלילה להיספג לפחות חצי שעה

אופים ב- 180 מעלות למשך 25 דקות

מגישים עם שמנת חמוצה ואבקת סוכר

 

 

 

 

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו