חג בסימן מוסר: מתכון לאוזני המן טבעוניות

טבעונים אל חשש: בפורים הקרוב גם אתם תתענגו על המאפה החגיגי. קונדיטוריית פיס אוף קייק מציעה מתכון פשוט ומנצח לאוזני המן טבעוניות שיהפכו את החג למתוק במיוחד

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אוזני המן של פיס אוף קייק
הצד המתוק של החג. אוזני המן של פיס אוף קייקצילום: אפיק גבאי
עכבר העיר

המהפכה הטבעונית ששוטפת את הארץ לא פוסחת על תקופת החגים. לכן זה רק טבעי לצפות שגם אוזני המן יקבלו פרשנות טבעונית שלא נופלת מהמקור. בדיוק בגלל זה הקונדיטוריה המפורסמת פיס אוף קייק מביאה לכם מתכון קל ופשוט לאוזני אמן מקמח מלא, בגרסה נטולת מוצרי חלב וביצים אך מלאה בטעמים אחרים. לבשו סינר ותחפושת ותתחילו לאפות.

» פורים 2019 – תחפושות, אוזני המן ואירועים
» מתכון לאוזני המן עם שוקולד
» אוזני המן עם ארבעה מילויים מתוקים
» מה אוכלים בפורים? כל המתכונים שצריך

אוזני המן טבעוניות מקמח מלא במילוי פרג

באדיבות משה אהובי מקונדיטוריית פיס אוף קייק
(20 יחידות)

אוזני המן של פיס אוף קייק
פשוט ומנצח. אוזני המן עם פרג של פיס אוף קייקצילום: אפיק גבאי

מצרכים:

לבצק:

120 גרם קמח לבן
360 גרם קמח מלא
1 כף שומשום 
320 גרם מזולה רכה (בטמפ' החדר)
½ כוס חלב סויה
160 גרם אבקת סוכר
גרידה מתפוז/לימון אחד

למלית:

120 גרם חלב סויה
120 גרם סוכר
200 גרם פרג טחון
2 כפות סילאן או ריבת משמש
1 כפית מיץ לימון
20 גרם שמן קוקוס או 50 גרם מזולה

מכינים את הבצק:

1. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את המזולה, חלב הסויה, אבקת הסוכר, השומשום וגרידת התפוז/לימון עד לקבלת מרקם אחיד.
2. מוסיפים את הקמחים ומערבלים במהירות נמוכה עד להתאחדות הבצק (מינימום זמן אפשרי) ונותנים לו לנוח במקרר כשעה.
3. מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח לעובי 3 מ"מ.

מכינים את המלית:

1. על אש חזקה מביאים לרתיחה את החלב סויה, סוכר, סילאן/ריבת משמש, מיץ לימון והשמן קוקוס/מזולה.
2. מוסיפים את הפרג הטחון ומבשלים במשך 5 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב ללא הפסקה (פן תישרף המלית).
3. מסירים מהאש ומצננים.

מרכיבים ואופים:

1. קורצים עיגולים בקוטר 6-8 ס"מ.
2. מזלפים כמות נדיבה ממלית הפרג במכרז כל עיגול, מקפלים ליצירת משולש ומהדקים בעדינות.
3. על נייר אפיה ובתנור שחומם מראש אופים בטמפ' 180 מעלות למשך 15-18 דקות עד שהאוזני המן מזהיבות.
4. נותנים להן להתקרר לפני שמוציאים מהתבנית, מפזרים אבקת סוכר ובתיאבון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ