אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעם של עוד: מתכון למעמולים של גיא גמזו

בזמן שכולם מכינים אוזני המן, השף גיא גמזו ממסעדת אריא לוקח אתכם צעד אחר צעד בדרך להכנת עוגיות פורים נוסח מצרים. כך תכינו מעמולים מסורתיים שימתיקו לכם את החג

תגובות
לחג מתוק במיוחד. מעמולים של גיא גמזו
נמרוד סונדרס

פורים כבר פה, והדבר הראשון שעולה לראש הוא מתכון לאוזני המן. לטובת מי שמעדיף לגוון את משלוח המנות, השף גיא גמזו ממסעדת אריא מכניס אותנו למטבח ומנדב מתכון לעוגיות מעמול, שלעיתים מוכרות גם כעוגיות פורים מצריות. את עוגיות המעמול המוכרות לרוב נמצא עם מלית תמרים, אך ניתן לגוון עם פרג או עם אגוזים וצימוקים שיוסיפו קצת עניין לביס. זה הזמן להיכנס למטבח ולהתנסות בהכנת הממתק המסורתי.

מתכון למעמולים במילוי פרג או צימוקים ושקדים

באדיבות גיא גמזו ממסעדת אריא
מתכון ל-60 יחידות

מרכיבים למלית פרג:

1 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
2.5 כפות דבש
220 גרם פרג טחון פעמיים
20 גרם חמאה 
גרידה מ-1 לימון

1. מרתיחים בסיר את החלב עם הסוכר והדבש.
2. מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש קטנה למשך 3 דקות. 
3. כשכל הנוזל נספג אל תוך הפרג, מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את החמאה, תוך כדי ערבוב. מצננים ומוסיפים גרידת לימון.

מרכיבים למלית אגוזים וצימוקים אוזבקים:

160 גרם צימוקים אוזבקים קצוצים
160 גרם שקדים לבנים פרוסים
100 גרם שומשום קלוי 
60 גרם סוכר
6 כפות דבש

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את כל המרכיבים

מרכיבים לבצק:

1 ק"ג קמח
10 גרם אבקת אפיה
1 מקל וניל
500 גרם חמאה מומסת
250 מ"ל מים פושרים
צבת למעמולים

אופן הכנת הבצק והרכבת המעמולים:

1. מכניסים את הקמח, אבקת האפייה, תוכנו של מקל הווניל ואת החמאה המומסת לתוך קערה.
2. מוסיפים חצי מכמות המים ומערבבים עד שמתקבלים פירורי בצק. 
3. מוסיפים בהדרגה את שאר המים. אסור לבצק לנוח בצד הרבה זמן כי הוא מתייבש.
4. יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומרדדים כל כדור.
5. מכדררים חתיכות קטנות מהמילוי, ומניחים כל כדור במרכז הבצק המרודד.
6. סוגרים את הבצק סביב המילוי ומגלגלים בין הכפות ידיים עד לקבלת כדור יפה. הבצק אמור להיות אטום מספיק, כדי שלא יראו דרכו את המילוי.
7. בעזרת צבת מיוחדת למעמולים (ניתן להשיג בחנויות ציוד קונדיטוריה) צובטים את המעמול ליצירת דוגמה מיוחדת.
8. מסדרים את המעמולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה או עד שהבצק מזהיב בחלקו התחתון. חשוב לא לחכות שהבצק יזהיב בחלק העליון, כדי שלא יתייבש.
9. מוציאים את המעמולים מהתנור, מצננים בטמפרטורת החדר. מפזרים אבקת סוכר.

*#