אוזני המן קלאסיות במילוי פרג

הקלאסיקה של פורים: אוזני המן במילוי פרג, כך עושים את זה נכון

אורית מורן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אוזני המן פרג
אורית מורן

כמות המנות: 40

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

לבצק:

200 גרם חמאה קרה
1/2 2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
שני חלמונים
1 כף תמצית וניל
1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים
קורט מלח
1 כף קליפת לימון מגוררת

למלית פרג:

200 גרם פרג טחון טרי
4 כפות פירורי לחם
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כוס סוכר
2 כפות דבש
1/2 כוס חלב או מים
25 גרם חמאה

ההכנה:

1. מכינים את הבצק: לשים ביד או במערבל את כל החומרים לבצק, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק. כמות הקמח הסופית נקבעת לפי מידת לחות הבצק - עד שאינו נדבק לידיים. מכסים בניילון נצמד.

2. מצננים את הבצק במקרר במשך שעתיים לפחות, ורצוי למשך כל הלילה.

3. מכינים את המילוי: מבשלים את הפרג והסוכר עם החלב (או מים) במשך כמה דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים. מצננים לחלוטין.

4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

5. מניחים במרכז כל עיגול מעט ממלית הפרג וסוגרים למשולש.

6. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד שאוזני ההמן מזהיבות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ