בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צעד אחר צעד: כך תכינו אוזני המן טעימות בבית

לא מעט אנשים צריכים תזכורת לכך שאחרי הכל - אוזן המן טובה היא עוגייה מושקעת במילוי שאוהבים. כך תפסיקו לפחד ותתחילו להכין בבית בצק פריך לאוזני המן ממתכון של רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

3תגובות
אוזני המן
תומר אפלבאום

האם ישנם עדיין אנשים שמכינים אוזני המן בבית? אם כן, הביאו אותם לכאן. משום מה, מרבית האנשים שעוסקים באפייה נמנעים ממנה ברגע שזה מגיע לאוזני המן. אחרי הכל צריך לזכור שבצק פריך הוא בסיס נהדר לעוגיות וכשמשחקים עם מילויים - אין גבול.  המתכון הבסיסי לאוזני המן קלאסיות שניתן לשחק עם המילויים שלהן לפי טעמכם.

לפני שמתחילים עם המתכון לבצק הפריך ואחר כך המילויים השונים והמיוחדים, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם ללכת צעד אחר צעד בדרך לאוזן המן המושלמת:

מבחר אוזני המן
תומר אפלבאום

קודם כל מומלץ לחלק את הבצק הפריך לשלושה חלקים ולרדד כל פעם חלק אחד כדי לשמור על טמפורת הבצק קרה. למה אנחנו עושים את זה? מהסיבה הפשוטה שהרידוד לעובי של שלושה מ"מ אינו פשוט ומצריך בצק קר.

לפני שמניחים את המילוי כדאי ליצור שקע קטן בעיגול הבצק באמצעות האגודל. הדבר מונע מהמילוי לברוח בזמן הקיפול והאפייה ושומר אותו במרכז האוזן.

לפני אפייתן, מומלץ לקרר את אוזני ההמן לפני האפייה במשך 15 דקות. הקירור מונע מאוזני ההמן להיפתח בזמן האפייה.

לקבלת אוזן המן במראה יפה ושחום יותר, ניתן לזגג את אוזני ההמן בחלמון ביצה לפני הכנסתן לתנור.

מתכון אוזני המן - דלג

בצק פריך לאוזני המן (30-35 יחידות)

חומרים:

החומרים להכנת הבצק
תומר אפלבאום

400 גרם קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)

75 גרם קורנפלור (חצי כוס ועוד כף שטוחה)

5 גרם אבקת אפייה (כפית וחצי)

קורט מלח

225 גרם חמאה

130 גרם אבקת סוכר (כוס ועוד כף)

3 חלמונים (מביצה L) 75 גרם

גרידה מתפוז אחד

כפית תמצית וניל

ההכנה:

מערבבים במיקסר את החמאה ואבקת הסוכר בעזרת וו גיטרה, במהירות בינונית כ-2 דקות, עד לקבלת מסה אחידה.

מוסיפים את החלמונים וגרידת התפוז בהדרגה, עד לאחידות.

מוסיפים את החומרים היבשים (קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח). מעבדים את הבצק במיקסר במהירות בינונית כ-2 דקות, עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה (אפשר לילה).

הרכבת אוזני המן:

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ (בעזרת מערוך). קורצים עיגולים בגודל של 6-8 ס"מ, בעזרת כוס או קורצן.

מניחים במרכז העיגול את המלית הנבחרת (ע"ע בהמשך), בכמות של כחצי כפית. סוגרים את העיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

אוזני המן תמרים
דודו בכר

מתכון למלית תמרים

300 גרם ממרח תמרים

5 גרם קינמון (1 כפית שטוחה)

5 גרם ג'ינג'ר טחון (1 כפית שטוחה)

גרידה מלימון אחד

50 גרם אגוזי מלך טחונים (2/3 כוס)

הכנה:

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.

אוזני המן ליים
בועז לביא

מלית שקדים וליים

חצי כוס סוכר (125 גרם)

125 גרם חמאה רכה

2 ביצים

כוס שקדים טחונים דק (140 גרם)

4 כפות קורנפלור (35 גרם)

2 כפות מיץ ליים (20 גרם)

גרידה מליים אחד

חצי כוס קמח (70 גרם)

50 גרם שוקולד לבן

ההכנה:

מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר במהירות בינונית כ-2 דקות, עד לקבלת משחה חלקה. מוסיפים את הביצים בהדרגה, עד להטמעה מוחלטת.

מוסיפים את הקורנפלור, קמח והשקדים, ומערבבים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הליים והגרידה, ומערבבים עד שייטמע בתערובת.

בקערה, ממיסים את השוקולד הלבן ומוסיפים למיקסר. מערבבים כדקה במהירות בינונית. מכניסים למקרר כשעה לפחות, עד להתייצבות.

מלית שוקו בננה

3 ביצים

180 גרם חמאה

רבע כוס בננה מרוסקת (40 גרם)

כוס ו-3 כפות אבקת שקדים (180 גרם)

כוס כף קמח (150 גרם)

כוס פחות כף וחצי סוכר (180 גרם)

1 חבילה אינסטנט וניל (80 גרם)

2 כפיות תמצית וניל (10 גרם)

כף ליקר אמרטו (15 גרם)

30 גרם שוקולד צ'יפס קטנים

ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את החמאה והסוכר, במהירות בינונית עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את מחית הבננה ומערבבים עד לאחידות.

מוסיפים את הביצים ומערבבים עד להטמעה. מוסיפים את ליקר האמרטו ומערבבים כחצי דקה.

מוסיפים את החומרים יבשים (אבקת שקדים, קמח ואינסטנט וניל) מערבבים עד לאחידות.

מוסיפים את השוקולד צ'יפס, מערבבים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה.
מצננים במקרר כשעה.

אוזני המן בוטנים וקרמל
בועז לביא

מלית בוטנים וקרמל

80 גרם שמנת מתוקה

150 גרם חמאה

כוס בוטנים קלויים, גרוסים גס (כ-100 גרם)

חצי כוס אבקת שקדים (50 גרם)

כוס ו-2 כפות סוכר (240 גרם)

כפית מלח (4 גרם)

3 כפות דבש (60 גרם)

ההכנה:

מכינים קרמל בסיר: מחממים את הסוכר על אש נמוכה, ללא ערבוב, עד לקבלת קרמל בצבע ענברי, כ-10 דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להיטמעות.

מוסיפים באיטיות את השמנת המתוקה (בזהירות, זה חם) תוך כדי ערבוב תמידי, עד לקבלת קרמל נוזלי. מכבים את האש ומוסיפים את הדבש והמלח ומערבבים היטב.

מוסיפים מיד (שהתערבות לא תתקרר), את שאר המרכיבים (אגוזי לוז, פקאן ואבקת שקדים), מערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה. מקררים במקרר כשעתיים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו