מאפינס שוקולד פיסטוק טבעוני

מתכון של עופר גל מ"בוטיק סנטרל"

עופר גל, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עופר גל, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
מנות:
20 מאפינס אישי
צילום: טל סיון ציפורין

רכיבים

מרכיבים למסת השוקולד:

150 גרם שוקולד מריר

250 גרם קמח

20 גרם קקאו כהה

4 גרם אבקת אפייה

70 מ"ל שמן קנולה

200 גרם רסק תפוחים

50 גרם ממרח שקדים

50 גרם סילאן

5 גרם חומץ תפוחים

4 גרם סודה לשתיה

100 גרם שוקוצ'יפס

מרכיבים למסת הפיסטוק:

250 גרם קמח

150 גרם סוכר

8 גרם אבקת אפייה

4 גרם סודה לשתיה

200 גרם חלב סויה

70 גרם שמן קנולה

5 גרם חומץ תפוחים

50 גרם סילאן

150 גרם רסק תפוחים

50 גרם ממרח שקדים

100 גרם מחית פיסטוק

סירופ סוכר:

100 גרם סוכר

100 מ"ל מים

לקישוט:

50 גרם פיסטוק גרוס

הוראות הכנה

מסת השוקולד:

ממיסים בסיר על סיר עם מים רותחים מעל להבה בינונית (בן-מארי) את השוקולד המריר והשמן

בקערה נפרדת, בעזרת מטרפה מאחדים את כלל המרכיבים הנוזליים והסוכר.

בקופסא נפרדת מערבבים את היבשים – קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קקאו.

בעזרת המטרפה מאחדים לסירוגין את השוקולד המומס והיבשים לתוך המרכיבים הנוזליים עד שמקבלים מסה אחידה

מוסיפים את פצפוצי השוקולד

מסת הפיסטוק:

בקערה כלל המרכיבים הנוזליים, כולל מחית הפיסטוק.
בקופסא נפרדת שוקלים את כלל המרכיבים היבשים ומערבבים.
בעזרת מטרפה מטמיעים לאט את המרכיבים היבשים לתוך המרכיבים הנוזליים.

הרכבה ואפייה:

יוצקים לתבניות האפייה 50 גרם מסת שוקולד ו50 גרם מסת פיסטוק. מערבבים בתנועת קיפול
מפזרים פיסטוק גרוס מעל
אופים ב170 מעלות כ – 25 עד 30 דקות עד שהמאפה התייצב
בודקים עם החדרת סכין שמרכז המאפינ'ס אפוי היטב
בקלחת נפרדת, מכינים את הסירופ סוכר.
לאחר יציאת המאפה בוזקים מעט מהסירופ.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ