עשו זאת בעצמכם: מתכונים מתוקים קלים ומהירים למשלוח מנות

הגיע הזמן להחזיר את הכבוד למשלוח המנות של פעם. במקום לקנות ממתקים, אופים עוגות, קינוחים ומאפים מתוקים. השף-קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי עם ארבעה מתכונים קלים שיוציא אתכם הכי משקיענים שיש במינימום עבודה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגיות שוקולד מתפוצצות
עוגיות שוקולד מתפוצצות צילום: מוטי מילרוד
אמיר פורת ורוסלה יונה ,שפים קונדיטורים אורחים

פורים הגיע ואחרי סאגת התחפושת מגיע האתגר הבא של משלוח המנות. כבר שנים אנחנו אומרים שצריך להחזיר את הכבוד למשלוח המנות של פעם ולכן - במקום הנטייה ללכת לאגף הממתקים ולהצטייד כמו כולם בשוקולדים וסוכריות, הרשו לנו לציידים אתכם בארבעה מתכונים קלים למדי למשלוח מנות פורימי שיראה לעולם כמה משקיענים אתם, בזמן שהשקעתם במינימום עבודה.

עוגיות שוקולד מתפוצצות (כ- 30-40 יחידות)

למשלוח מנות שוקולדי במיוחד- עוגיות רכות מבפנים במרקם פאדג'י בציפוי אבקת סוכר, מתפצפצת בפה ובמראה (וטעם) שאי אפשר לסרב לו.

חומרים:

225 גרם (2 ורבע חפיסות) שוקולד מריר

3 ביצים L

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

210 גרם (1.5 כוסות) קמח

10 גרם (שקית) אבקת אפייה

קורט מלח

לציפוי: 200 גרם (2 חבילות) אבקת סוכר

ההכנה:

שוברים את השוקולד לחתיכות גסות לתוך קערת זכוכית וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד להמסה מוחלטת.

מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים עד להיטמעות.
בקערה נפרדת, מערבבים  קמח, סוכר ואבקת אפייה.

מוסיפים לתערובת השוקולד והביצים ומערבבים עד לאחידות.

מכניסים את הקערה לקירור לשעה לפחות.

מוציאים מקירור ויוצרים כדורים קטנים בגודל של 3-4 ס"מ.

מגלגלים את הכדורים באבקת סוכר עד שהם מצופים היטב.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים כ-10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

העוגיות מוכניות כשהן תפחו והתבקעו מעט – זהירות לא לייבש יותר מידי באפייה.

ענני מרנג ואגוזי לוז (כ- 30 יחידות)

ענני מרנג ואגוזי לוז

קינוח קליל ואוורירי, נטול גלוטן, פריך מבחוץ ורך מבפנים וכל זה עם ארבעה מרכיבים בלבד

חומרים:

120 גרם (משלוש ביצים בגודל L) חלבון

120 גרם (2/3 כוס) סוכר

100 גרם (שקית) אבקת סוכר

50 גרם (חצי כוס) אגוזי לוז קלויים גרוסים

ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים על מהירות בינונית למשך כדקה עד להיווצרות של קצף לבנבן.

מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה.

מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים כ-10 דקות עד לקבלת קצף יציב.

מוציאים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים את אבקת הסוכר ובעזרת מרית ידנית מקפלים את אבקת הסוכר למסה (זהירות לא להפיל את המסה).

מוסיפים את אגוזי הלוז ומקפלים מעט עד לאחידות.

על תבנית מרופדת בנייר אפייה יוצרים תלוליות קטנות בעזרת כף.

אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות.

חטיף תמרים חמאת בוטנים בקשיו (כ-20 יחידות)

חטיף תמרים חמאת בוטנים בקשיו

עוד ממתק בארבעה רכיבים (שישה אם רוצים לקשט) הוא למעשה חטיף תמרים טבעוני שמשלב בין המתיקות של התמר למליחות של האגוזים וחמאת הבוטנים

חומרים:

400 גרם (4 כוסות) אגוזי קשיו קלויים מלוחים (ניתן להמיר 100 גרם לבוטנים מלוחים)

260 גרם תמרים מזן מג'הול מגולענים

100 גרם (4 כפות) חמאת בוטנים איכותית

40 גרם (4 כפות) מייפל טבעי

לקישוט וציפוי:

100 גרם (כוס) אגוזי קשיו שלמים וקלויים – אופציונלי

300 גרם (3 חפיסות) שוקולד מריר

ההכנה:

במעבד מזון על להב פלדה שמים את כל הרכיבים יחד, טוחנים כ-3 דקות על מהירות גבוהה עד לקבלת עיסה עבה.

יוצרים כדורים בגודל חצי כדור פינג פונג או אצבעות בעובי 2 ס"מ ואורך 7 ס"מ (ניתן להיעזר בתבנית סיליקון לקבלת מראה מדויק).

לקישוט: מניחים קשיו שלם על האצבע או הכדור, לוחצים פנימה מעט ומקפיאים כשעתיים.

ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים של 30 שניות שלא יישרף עד להמסה מוחלטת.

מצפים את החטיף בשוקולד, מניחים על נייר אפייה עד להתייצבות.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת חדר.

עוגיות פיננסייר פרג (כ-20 עוגיות)

עוגיות פיננסייר פרג

במשלוח מנות לפיינשמקרים כדאי לשמור מקום של כבוד לעוגיות הפאר הצרפתיות, רכות, נימוחות ומענגות, שתככבנה בגרסה פורימית המשלבת בין שקדים לפרג.

חומרים:

לפיננסייר:

175 גרם (כוס וחצי) אבקת סוכר

70 גרם (כוס) אבקת שקדים

4 חלבונים L

65 גרם (חצי כוס) קמח

100 גרם (חבילה) חמאה

גרידה מלימון שלם

40 גרם (2/3 כוס) פרג

ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, אבקת סוכר, פרג ואבקת שקדים למשך כדקה עד לאחידות.

מוסיפים את החלבונים בהדרגה ומערבבים כחצי דקה נוספות על מהירות איטית עד לאחידות.

מוסיפים את הקמח וגרידת הלימון ומערבבים כחצי דקה עד לקבלת בלילה עבה ונוזלית.

יוצקים את הבלילה לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים עד ל- 3/4 הגובה,
אופים כ- 10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות עד להזהבה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ