אוזני המן חומות במילוי קרם שקדים ושוקולד לבן - מתכונים לפורים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אוזני המן חומות במילוי קרם שקדים ושוקולד לבן

אוזן המן משודרגת עם בצק חום יפהפה ומילוי קרמי מעודן, לפי המתכון של רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

40-50 אוזני המן דרגת קושי: קל
אוזני המן חומות במילוי קרם שקדים ושוקולד לבן
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

500 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

30 גרם (1 כף) אבקת קקאו

120 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה

80 מ"ל שמן

160 מ"ל מיץ תפוזים

1 גרידת תפוז

1 כפית תמצית וניל

קרם שקדים:

125 גרם (חצי כוס) סוכר

125 גרם חמאה

2 ביצים

140 גרם (כוס) שקדים טחונים דק

37.5 גרם (4 כפות) קורנפלור

10 גרם (כף) רום

70 גרם (חצי כוס) קמח

50 גרם שוקולד לבן קצוץ

הוראות הכנה

הבצק

מערבבים חומרים יבשים במיקסר עם גיטרה.
מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומערבבים עד קבלת מרקם פירורי.
להוסיף את היתר ולהמשיך לעבד עד שהבצק נפרד מהדפנות.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.

 

הכנת קרם השקדים

מקציפים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר במהירות גבוהה במשך 2-3 דקות עד קבלת משחה חלקה.
מוסיפים את הביצים בהדרגה עד שהביצה נבלעת במסה.
מוסיפים את הקורנפלור הקמח והשקדים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הרום ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.
מוסיפים את השוקולד לבן ומערבבים חצי דקה עד שנטמע.

הרכבת האוזן

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ.
קורצים עיגולים בגודל 6-8 ס"מ, לפי גודל האוזן הרצויה.
בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול כחצי כפית ממלית השוקולד הלבן.
מקפלים את העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים לקבלת צורה משולשת של אוזן המן.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 9 דקות עד שמתחיל להזהיב.

 

טיפים

כדי לקבל גרסה קלילה יותר של הרויאל, אפשר להמיר מחצית מהשמנת המתוקה בחלב.

לגרסה עשירה יותר, אפשר להוסיף לרויאל 100 גרם גבינה מפוררת כדוגמת מוצרלה, רוקפור או גאודה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות