מתכון

אוזני המן חומות במילוי קרם שקדים ושוקולד לבן

אוזן המן משודרגת עם בצק חום יפהפה ומילוי קרמי מעודן, לפי המתכון של רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:40-50 אוזני המן
אוזני המן חומות במילוי קרם שקדים ושוקולד לבן

רכיבים

  • 500 גרם קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 30 גרם (1 כף) אבקת קקאו
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 80 מ"ל שמן
  • 160 מ"ל מיץ תפוזים
  • 1 גרידת תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 125 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 125 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 140 גרם (כוס) שקדים טחונים דק
  • 37.5 גרם (4 כפות) קורנפלור
  • 10 גרם (כף) רום
  • 70 גרם (חצי כוס) קמח
  • 50 גרם שוקולד לבן קצוץ

הוראות הכנה

מערבבים חומרים יבשים במיקסר עם גיטרה.
מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומערבבים עד קבלת מרקם פירורי.
להוסיף את היתר ולהמשיך לעבד עד שהבצק נפרד מהדפנות.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.

מקציפים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר במהירות גבוהה במשך 2-3 דקות עד קבלת משחה חלקה.
מוסיפים את הביצים בהדרגה עד שהביצה נבלעת במסה.
מוסיפים את הקורנפלור הקמח והשקדים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הרום ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.
מוסיפים את השוקולד לבן ומערבבים חצי דקה עד שנטמע.

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ.
קורצים עיגולים בגודל 6-8 ס"מ, לפי גודל האוזן הרצויה.
בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול כחצי כפית ממלית השוקולד הלבן.
מקפלים את העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים לקבלת צורה משולשת של אוזן המן.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 9 דקות עד שמתחיל להזהיב.

תגובות