מתכון

אוזני המן קלאסיות במילוי תמרים

המתכון היחיד לאוזני המן במילוי תמרים שצריך לדעת מאת הקונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:40-50 יחידות
אוזן המן במילוי תמרים

רכיבים

  • 500 גרם קמח (3.5 כוסות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (1 כף גדושה)
  • 120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
  • 200 גרם חמאה
  • 80 מ"ל שמן (1/3 כוס)
  • 160 מ"ל מיץ תפוזים (2/3 כוס)
  • 1 גרידת תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 300 גרם ממרח תמרים
  • 5 גרם קינמון (1 כפית שטוחה)
  • 5 גרם ג'ינג'ר (1 כפית שטוחה )
  • גרידה מלימון אחד
  • 50 גרם אגוזי מלך טחונים (2/3 כוס)

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מערבבים חומרים יבשים במיקסר עם גיטרה.
מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומערבבים עד קבלת מרקם פירורי. כעת מוסיפים את כל יתר החומרים (למעשה - הנוזליים) ומעבדים עד ליצירת גוש בצק, שנפרד מהדפנות.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.

הכנת המלית:

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.

ההרכבה:

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ.

קורצים עיגולים בגודל 6-8 ס"מ, כתלות בגודל האוזן הרצויה.

בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול כחצי כפית מהמלית.

מקפלים את העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים לקבלת צורה משולשת של אוזן המן.

אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות במשך 9 דקות עד שמתחיל להזהיב.

תגובות